07.11.2016, 15:51
ESMASPÄEV ON KALAPÄEV: Ahvenamaa parima koka Michael Björklund'i prügikalakotletid
Soome ja Rootsi aasta kokkadeks valitud Ahvenamaa restoranipidaja Michael Björklund õpetab oma kalateemalises kokaraamatus "Micke kalahõrgutised" valmistama prügikalakotlette.
FOTO:
Koostisosad:
Ahvenamaa parima koka Michael Björklundi prügikalakotletid
- 600 g Keedetud ja jahutatud valget kala (haugi, särge jne.)
- 2 tk Muna
- Kollane sibul
- 180 g Riivsaia
- 75 g Hapukoort
- Hakitud tilli
- Meresoola
- Musta pipart
- Võid
Prügikala, kui termin ei ole kuidagi mõeldud narriva või negatiivsena, pigem õpetab Björklund seda, kuidas saada suurepärane tulemus neist kaladest, mis ehk iga päevaselt meie kalavalikute nimekirju ei juhi.
Kuna hetkel pakume välja vaid Björklundi kalakotletid, siis nende mõnusate ampsude juurde võib vabalt keeta värsket kartulit ning valmistada mõnus koorekaste. Samuti võib süüa kalakotletti leival ja väikese sinepiga. Või näpu vahelt hapukoore, tilli ja sulavõiga. Maitse küsimus!