1. saada kiri aadressil eestimaitse@omamaitse.ee
2. Täida vastav vorming veebilehel omamaitse.ee/eestimaitse
3. Saada retsept ja lugu kirjaga Narva mnt 13, 10151 Tallinn, Oma Maitse / Eesti Naine, märksõnaks "Eesti maitse".

Möödunud kuul soovisime, et saadaksite meile oma retsepte kevadisest värskest aiakraamist ja Maarja-Liis Kallase on saatnud meile karulaugutartlettide retsepti.

Karulaugutartletid kahe juustuga

Foto: Jaan Heinmaa

Karulauk on kevadel mu lemmik, panen seda köögis igale poole: pirukatesse, salatitesse, suppidesse. Kui karulauguaeg läbi, teen pirukat nõgese, spinati või naadiga. Sel juhul panen täidise hulka kindlasti ka paar küüslauguküünt, et saada pirukatele karulaugule iseloomulikku küüslaugust maitset. Sama piruka võid küpsetada ühes suures pirukavormis, küpsemisaeg pikeneb siis kindlasti kaks korda.

8 tk

400 g võiga pärmilehttaina plaate
50 g karulauku (40–50 g)
4 muna, 4 dl 35% koort
200 g riivjuustu
150 g fetat
10 päikesekuivatatud tomatit õlis
soola ja musta pipart

1 Lõika kõik neli lehttainaplaati kaheks ja rulli laiemateks nelinurkadeks, vaata vajalikku suurust vormidelt.

2 Tõsta nelinurgad vormidesse ja vajuta tainas tartleti­vormide põhja ja äärtesse. Lõika ülejäänud tainas vormide äärte kõrguselt ära. Jaga tainale hakitud karulauk, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja kuubikuteks lõigatud feta.

3 Klopi munad lahti näpuotsatäie soola ja vahukoorega, lisa riivitud juust. Jaga vormidesse ja jahvata peale musta pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit või kuni tartletid on küpsed.