CRU restorani peakokk Dmitri Haljukov soovitab grillile hooajalist toorainet. Menüüs on grillitud rääbis karulaugupestoga


Praegu on rääbise hooaeg ja seda kala tasub endale koju muretseda, et teha sellest hõrgust kalast maitsvaid toite. Rääbis on grillimiseks ideaalne, jäädes mahlane ning valmides kiiresti. Valmistame Senso köögi- ja aiasalongis CRU restorani peakoka Dmitri Haljukoviga rääbist, millest saab mõnus grillamps. Dmitri Haljukov on laialdaste kogemustega proff, kes osalenud mitu korda edukalt kokkade olümpial Bocuse d'Or ning kelle treenitav Ivan Derizemlja CRU restoranist läheb juuni alguses võistlustulle, kui valitakse 2020. aasta Eesti esindaja.

Koostisained

     Puhastatud rääbist
     Karulaugupestot
     Soola, pipart
     Vinegretti
     Rohelisi salatilehti kaunistuseks
     KARULAUGUPESTO:
     Kõva juustu
     Peterselli
     Karulauku
     Õli
     VINEGRETT:
     Sidrunimahla
     Granaatõunaseemneid
     Seedermänniseemneid
     Karulaugupungasid (pungad, mis jäävad alles, pärast karulaugu õitsemist)

    Valmistamine

    1. Tee pesto ja vinegrett varem valmis, et maitsed saaksid seguneda. Puhasta kala, võta selgroog välja. 
    2. Määri karulaugupesto kalale, raputa peale soola ja pipart ning keera kala rulli, nii et selg jääb väljapoole. Grilli 5 minutit. 
    3. Kui teed kaanega grillil, siis ei ole vaja rulle vahepeal ümber keerata, kui kaaneta grillil, siis võid vahepeal rulle keerata. 
    4. Serveeri vinegreti ja värskete salatilehtedega. Samamoodi saad grillida ka räime või muud väiksemat kala.
    OM Suvi