Biskviitkattega rabarberikook — kõigi rabarberikookide ema

 (9)
Biskviitkattega rabarberikook — kõigi rabarberikookide ema
Foto: Meeli Küttim

Biskviitkattega rabarberikook oli ENSV-s kõikide rabarberikookide ema. Seda kooki pakuti kodus, tööl, puhkehetkel, sööklas, kohvikus, koolis, pioneerilaagris, lasteaias — lühidalt igal pool, kus süüa pakuti. Samas on seesama kook jäänud ajatuks klassikuks ning vahel tekib senini ületamatu isu just selle vana kooli rabarberikoogi järele. Mingi igavikuline võlu selles koosluses on ja sellest ei saa üle ega ümber ning kui esimesed rabarberid juba turul-poes müügil, tuleb mõttesse just SEE kook.

Koostisained

     MURETAINAPÕHI:
    300 gjahu
    100 gsuhkrut
    200 gvõid
    1 muna
     RABARBERITÄIDIS:
    500-700 grabarberit
     mõni supilusikatäis suhkrut
    2 tlkaneeli
     KATE:
    6 muna
    100 gsuhkrut
    5 sljahu
    2 slkartulitärklist

    Valmistamine

    1. Sega muretainapõhja kuivained, lisa need külmale võile, löö samasse lahti muna ning haki koostisosad suure noaga läbi kuni ühtlase puru tekkimiseni. Suru tainapuru palliks ning aseta 1 tunniks külmkappi. Külmkapist võetud tainas rulli tainarulliga töölaual lahti või lõika tainast noaga seibid ning kata näppudega surudes nendega ahjuplaadi põhi ühtlase kihina. Torka kahvliga põhi mõnest kohast läbi ja küpseta 180–200-kraadises ahjus 7–10 minutiga helepruuniks.
    2. Puhasta rabarber, laota eelküpsetatud põhjale ning puista peale suhkur ja kaneel.
    3. Vahusta mikseriga munad ja suhkur hästi tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu ja tärklis, sega õrnalt läbi ning kalla rabarberitele.
    4. Küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kui pealis kipub liiga kiiresti pruunistuma, alanda veidi kuumust.
    Promo 2