AJAHÄDAS KÜPSETAJALE! Kiirelt valmiv hõrk rabarberikook

 (3)
AJAHÄDAS KÜPSETAJALE! Kiirelt valmiv hõrk rabarberikook
RabarberikookFlickr

Kui aianurgas kasvab rabarberipõõsas, siis kevad kulub ikka värskest rabarberist kookide valmistamise peale. Kui aega napib, siis on selle retsepti järgi tehtud kook just see, mida küpsetada. Tulemus on mahlane ja hõrk, omajagu lisamaitset lisab ka jäätis.

Koostisained

 Koogipõhi
2 tkmuna
200 gsuhkrut
1 dlpiima
1,5 dlrõõska koort (35%)
1 dlsulavõid (100g)
2 tlküpsetuspulbrit
4 dlnisujahu
 Kate
0,5 lrabarberit (kooritud ja tükeldatud)
50 gvõid
100 gsuhkrut
1 dlnisujahu
 serveerimiseks jäätist

Valmistamine

  1. Munad vahustada suhkruga. Lisada piim, koor ja pehme või. Lisada omavahel segatud küpsetuspulber ja jahu. Segada taigen kergelt kokku ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Rabarberitükid raputada taigna peale. Võist, suhkrust ja jahust valmistada näppides või köögikombaini abil puistesegu, millega katta ühtlaselt koogi pind. Kook panna ahju küpsema 200°C juurde 25-30 minutiks.
  3. Serveerida vaniljejäätisepalliga.
OM Suvi