Datlipalmi viljades on mitmeid tervisele kasulikke aineid. Näiteks sisaldab 100grammine portsjon kuivatatud „Medjool“ datleid 7 grammi kiudaineid ning 2 grammi taimset valku, andes ühtlasi päevasest soovitatud kogusest 20% kaaliumi, 18% vaske, 14% kaaliumi, 15% mangaani, 12% B6- vitamiini, 6% kaltsiumi ja 5% rauda. Veel leidub datlites antioksüdante, mis kaitsevad meie keha põletikuliste protsesside eest.

Datlid sisaldavad heas koguses kaaliumi ja toetavad südame tervist

Meie keha vajab kaaliumi, et kanda edasi närviimpulsse, tagada vere happe-aluse tasakaal ning normaalne süsivesikute ainevahetus. Kaalium on üks olulisemaid südame tervise mõjutajaid. Kaalium on elektrolüüt, mis reguleerib südame rütmi ja on vajalik lihaste ning närvide korralikuks funktsioneerimiseks.

Datlite söömine mõjub hästi kõhu mikrobiootale

On olemas kahte erinevat sorti kiudaineid — vesilahustuvad ja vesilahustumatud. Meie organism vajab neid mõlemaid umbes võrdses koguses ja neil on ka erinevad ülesanded täita. Vesilahustuvaid kiudaineid, mida saame näiteks puu- ja köögiviljadest, suudab keha osaliselt seedida ja need aitavad vähendada veresuhkrutaseme kõikumist. Vesilahustumatud kiudained, mida leidub ennekõike teraviljas ja näiteks datlites, on organismile seedimatud. Need kiudained seovad endaga vett, suurendades nii toidukördi mahtu, mis annab omakorda täiskõhutunde. Vesilahustumatud kiudained seovad raskmetalle, viies neid organismist välja, ning soodustavad lima eritumist jämesooles ja sealse mikrofloora elutegevust.