Esimene tõuge kokanduse juurde
Salateenistuse merepääste osakond oli esimene koht, kus Child sai võimaluse osaleda tähtsamates projektides ning tegeleda alkeemia ja segude segamisega, mis võis olla esimene tõuge kokanduse poole. Kuigi hairünnakud toimusid väga harva, hakati siiski 1942. aastal tegelema haipeleti retsepti loomisega. Selle põhjuseks oli ajakirjanduse hirmu külvamine niigi ärevuses meeste seas. Uudishimulike ja näljaste haide eemale peletamiseks oli ka teine põhjus — haid ründasid USA mereväe lõhkeaineid, pidades neid söögiks, mistõttu toimus mitmeid ootamatuid plahvatusi. Child töötas projektijuhtide assistendina ning on hiljem öelnud, et töö oli väga lõbus ja huvitav. Nad valmistasid veel olulisi agentide töövahendeid ja nende loodud haipeleti on ka tänapäeval veel kasutuses alla toodud kosmosetehnika uputamisel.

Projekti käigus tehti aasta jooksul katseid rohkem kui saja erineva ainega, alustades kohutava roiskunud hailihaga ning lõpetades hapete ja leeliste seguga. Viimane katsetus koosnes vaskatsetaadist ja mustast värvist ning saadud segu haises nagu surnud hai. Segu toimis küll vaid umbes 60%-l katsetustest, kuid oli siiski parem kui mitte midagi.

Salateenistuse karjääri lõpp
Karjääri lõpus töötas Child tänapäeval Sri Lanka nime kandvas Tseilonis ja Hiinas. Komandeeringu alguses perele saadetud kirjas kiidab ta töötajatele korraldatud vaba aja veetmise võimalusi, kuid komandeeringu põnevamast osast ehk oma tööst ei tohtinud Child koju perele kirjutada, kuna ta tegeles ülisalajaste dokumentidega. Sõja lõppedes lahkus Child salateenistusest, kuid võttis endaga kaasa kaks olulist suveniiri — õpitud prantsuse keele ja oma abikaasa Paul Cushing Childi, kes talle ajapikku ka Prantsuse kokakunsti tutvustas.

Allikas: history.com

LOE LISAKS: