Langhoff on tuntud selle poolest, et tema toidud on inspireeritud loodusest ja sellest, mida on võimalik meie ümbert leida. Alati kohalikku toorainet eelistav Langhoff jätkab sama lähenemist ka Gurmeeteatris, kus jõuavad publikuni just Eesti toorainel põhinevad toidud. „Inspiratsiooni olen leidnud nii sellest, mida teen restoranis ASK kui ka oma toiduvalmistamise käekirjast,” rääkis Langhoff. „Samas aga määrab lõpliku menüü alati see, millist toorainet on võimalik kasutada ja nii ka Gurmeeteatriga.”

Mida siis on publikul Gurmeeteatris oodata? „Menüü teema on merelt, maalt ja metsast,” räägib Soome kokk, kes rõhutab, et talle on kõige olulisem, et toidus kasutatav tooraine oleks kvaliteetne. „Mulle on väga oluline, et kui inimene loeb menüüd, saab ta kohe aru, mida taldrikul näeb. Väljakutse ongi leida nii hea tooraine, et seda ei peaks eriti muutma. Sa pead oma toorainet austama,” sõnas kokk, kes on tuntud oma minimalistliku lähenemise poolest. „Taldrikul ei tohi olla liiga palju asju ja pilt peab olema puhas,” kinnitab ta.

Langhoff on alati kinnitanud, et tema peamine inspiratsioon toiduvalmistamisel tuleb loodusest. Mida see tähendab? „Minu põhimõte on, et just koostisosad otsustavad menüü ja menüü loomine algabki erinevate koostisainetega tutvumisest. See võib olla midagi imeväikest, mida näed looduses ja millest leiad inspiratsiooni, et ehitada selle väikese detaili ümber kogu roog,” rääkis Langhoff. Kahtlemata on ta sama lähenemise toonud kaasa ka Gurmeeteatrisse, kus publik saab maitsta rooga, mille täheks on üllatuslikult kuusevõrsed. Magusroog ongi üleni inspireeritud sellest, mida võib leida metsast ja loodusest meie ümber. „Kogu minu looming põhineb orgaanilisel toorainel ja sellel, mida kohalikust kultuurist ja loodusest leian,” kinnitab 2014. aastal Michelini tärni välja teeninud toidukunstnik.

Gurmeeteatri formaadiga tuttav

Kui aga rääkida väljakutsetest, mida Gurmeeteatri formaat pakub, siis Langhoff selle ees hirmu ei tunne, kuigi erinevusi igapäevatöö ja Gurmeeteatri vahel on mitmeid. „Suurim väljakutse on see, et kui restoranis ASK on 26 kohta, siis Gurmeeteatris on ühel etendusel enam kui 140 inimest. See tähendab, et iga detail peab olema väga põhjalikult läbi mõeldud, eriti kuna töötad võõras köögis. Sellest ei piisa, et oled köögis olemas. Kõik peab töötama täpselt harjutatud plaani järgi, seda enam, et toit on lavastuse orgaaniline osa ja peab tervikuga kokku sobima,” kirjeldab Langhoff Gurmeeteatri formaadist tulenevaid piiranguid. Samas on ta sarnast ettevõtmist juba korra teinud. „Sügisel toimusid Helsingis Gurmeeteatri etendused ja seal sain selle formaadiga juba lähemalt tuttavaks ning olen valmis pakkuma väga head elamust ka Eesti publikule,” sõnas ta.

„Patuste õhtusöök” on interaktiivne põnevuskomöödia muusika ja kolmekäigulise õhtusöögiga. Kahe tunni jooksul saab nautida Michelini tärni teeninud Soome koka Filip Langhoffi valmistatud gurmeeroogi ja elada keset ootamatutest pööretest koosnevat reaalsust, kus keegi pole see, kellena ta paistab.

Gurmeeteater avab uksed 22. märtsil ajaloolisel Tornide väljakul, kus ehitatakse üles lava spetsiaalselt „Patuste õhtusöögi” tarbeks.

Soeta piletid siit!

Loe lisainfot www.gurmeeteater.ee

Jaga
Kommentaarid