"Tikritest mannavaht ajab juba mõttes suu vett jooksma.”

Et pettumust leevendada, ostan hingehaavade leevenduseks mõned kilod kollaseid seenenöpsikuid Tartu või Tallinna turult. Osa praen sügavkülmavalmidusse, aga teisest osast saagist saab kärmelt serveeritud Eesti suvede ikoonrooga — rammusat kukeseenekastet. Tuuli Mathisen ­jagab häid retroretsepte veelgi, et suvisest seenesaagist mitte raasugi raisku ei läheks.

Rita Osa meisterdas paljude soovil valmis kolm punastest sõstardest kooki, et marjauputuse aegu oleks ikkagi miskit varuks, millega sõpru pahviks lüüa. Kadri Valsberg aga võttis ette hapukad tikrid ja tegi neist selliseid magusaid ja soolaseid suutäisi, et ohohoo! Tikritest mannavaht ajab juba mõttes suu vett jooksma.

Ja augustis tabab meid veel üks rahvuslik suursündmus — kohaliku, aroomidest pulbitseva tomatisaagi õigeaegne korjamine, söömine ja purkipanek. Tomateid valmib Eestimaa kasvuhoonetes korraga palju ning Mari-Liis Ilover valutas südant, et nii head saaki ei saa ometi niisama hukka minna lasta. Tema asjalikud ja praktilised nipid tulevad tomati­hoidiste valmistamisel igati kasuks.

Loodame, et see suvenumber pakub sulle nii võimalust laiselda ja lugeda (näiteks Eva ja Indrek Koffi toiduarmastusest) kui argielust põgeneda ja midagi eriti head valmis keeta-küpsetada, aga jagab ka hulganisti ideid, mida purki panna või uut läbi proovida.

Loe tervet värsket ajakirja SIIT ja telli Oma Maitse endale koju SIIT!

Meeliergutavat suve!

Õuepidu!

Kui sa pole Oma Maitse eriväljaande Grill omanik, siis suurematest poodidest saad seda veel osta.