OMA MAITSE JUUNINUMBRIS | Pidupäevad pereringis, Elina Nechayeva ilu saladus, murelikoogid ja palju põnevaid grillinippe
Nii arvasime õige olevat juba praegu, jaanikuul ja koolilõpupidude paiku teha juttu tavalise värske porgandi valmistamisest, küpsetada juustuga täidetud suvikõrvitsat, laduda kokku musta oa burgereid ja segada kokku taimset borši kiirsoolatud kurgist. Suvise pööripäeva paiku kipume nii ehk naa liha tavapärasest rohkem grillima. Samal ajal valivad noored palju sagedamini oma taldrikutele hoopis taimseid ampse.
"Kartulisalat vorstiga on suurtes toidupoodides endiselt müüduim kaup valmistoiduletist!”
Olgugi et klassikaline kartulisalat vorstiga on suurtes toidupoodides endiselt müüduim kaup valmistoiduletist, uuris Mari-Liis Ilover täpsemini maad, mida noored gümnasistid ja vast diplomeeritud bakalaureuse- või magistrikraadi omanikud tegelikult peolaual näha tahavad. Nende juhtimisel valmis värvikirev ja kosmopoliitne ideaalmenüü. Sinna peole tahaks küll minna!
Kui aga jõuab kätte aeg liha grillida, pole alati kindel, kui hästi kõik ikkagi lõpeb ja liha läbi küpseb. Pooltoores tükike sealiha pole naljaasi ... Sütel küpsetamist saab aga eriti täpselt mõõta, moodsad termomeetrid lasevad seda teha kontrollitult otse tugitoolist. Uurime neid lähemalt, kuna meie kliimavöötmes on asjast eriti suur kasu, sest kes see ikka tahab tuule ja jahedate iilide keskel lihavarrast keerutada, samal ajal kui seltskond soojas toas end juba salatite ja jookidega kostitab.
Vaata kindlasti ka Elina Nechayeva ilu saladusi ja ohtralt ideid jaanipäevaks! Magustoiduks on meil seekord eriti suvised murelikoogid.