“Kui iga päev süüa ära kümme redist, siis mingil ajal kipuvad redisepeenrad ikkagi üle kasvama. Ah, võtan mõned nooremad ka siis juba kaasa,” mõtlen ma korraks.

See iga-aastane uue saagi ootamine on magus ja kui see lõpuks veidi su oma käenahka näpistab (rediselehed ju teevad seda!), siis oled õnneseen.

Õhtupoole aias tiirutamised jätkuvad. Siis saab küpsetada mõnd rabarberikooki või hakata vaikselt plaani pidama, kas panna ülejäägid sügavkülma, džinni sisse või teha hoopis mõni äge lisand liha kõrvale või kärtsaka iseloomuga marinaad, milles taiseid lihatükke murendada.

Sellest numbrist saad ka häid ideid kuklite küpsetamiseks ja kevadiselt roheliste pastaroogade valmistamiseks. Kui sa muidu ei malda nende söökidega jännata, siis hommikukuklid seemne-seguga proovi kindlasti ära – sellest lihtsamat saiaküpsetamise moodust polegi vist olemas. Pastade vahel on juba raskem valida. Siis päästab vist see, mille isu parasjagu rohkem peale tuleb – on see siis karulauk, spinat või hoopis minimõõtu suvikõrvits. Kui õhtusöögi ideed otsas, siis taimse omaette roa või grillikõrvase lisandi saad kergesti seeditavaid köögiviljakotlette kokku mätsides. Lisaks on profid avastanud, et rasvasele kalale saad praadides krõbedama kooriku, kui asetad kala kohe alguses külmale pannile. Mingit lisaõli pole ka pannile enam juurde vaja! Täpselt nagu pardi-fileega teed. Mõlemad teemad leiad koos üksikasjalike juhistega nippide loost.

Päikest põsele!