2. Valmista brüleekreemi. Ei maksa seda karta, kui pole varem brüleekreemi teinud — ühe lollikindla retsepti leiad siit. Selle järgi tehes paistad kõigile nagu tõeline proff, olenemata sellest, et brüleekreemi jaoks on vaja vaid viite koostisosa ja natu-natukene õiget tehnikat.

3. Tee ise majoneesi. Unusta ära see poemajonees või mis veel hullem, tõeliselt rasvane Hellmann’si produkt. Ise tehtud on ikka hoopis teine tera. Retsepti leiad siit ja kui selle järgi oled korra-paar majoneesi valmistanud, siis usu — enam sa poe oma ei tahagi. Kui oled katsetaja, siis proovi midagi veel erilisemat ja valmista hoopis nõgesemajoneesi, mille retsept on siin. See möks sobib lisandiks lausa igale poole.

4. Tee ise munanuudleid. Kahe inimese portsuks on sul vaja 250 ml nisujahu, 1 muna + 1 munakollane, 1 tl soola, 60–100 ml vett. Tee jahukuhjakesse süvend, löö sisse muna ja munakollane ning sool. Näpi ühtlaseks pudiks. Lisa vähehaaval vett, kuni moodustub ühtlane tainas. Sõtku jahusel pinnal u 10 minutit, kuni tekkinud on sileda tekstuuriga tainapall. Jäta rätiku alla 10 minutiks seisma. Rulli tainas jahusel pinnal paberõhukeseks. Lõika pitsalõikuri või noaga pikad peened ribad. Keeda nuudleid kohe või tõsta rätikule/ahjurestile paariks tunniks kuivama. Mida hõredamalt nuudlid asetsevad, seda paremini nad kuivavad. Säilita õhukindlas purgis.

5. Küpseta quiche’i. Munakollane kuulub klassikalise quiche’i põhja koostisosade hulka, nii et kui sul on üle vaid üks munakollane, siis nali naljaks, aga teiste vajalike koostisosade juurdehankimisel saadki valmistada ühe kihvti lahtise piruka. Klassikalise quiche’i kohta saad lugeda siit, seal on nii küpsetamise nippidest kui ka erinevatest täidistest juttu.

Ideid on kindlasti veelgi ja dr Google aitab alati — netiavarustes võid kohata isegi selliseid kohti, kus retseptid on lausa jaotatud järelejäänud munakollaste hulga järgi. Üks selline nimekiri on siin. Mõnusat katsetamist! Ja kui sul on omal mõni toit, kus sa saad järelejäänud munakollased ära kasutada, siis jaga seda julgelt meie kõigiga.