Kui peres on neid, kes tahavad tavalisi, pealt sulanud juustuga saiu, siis lihtsalt tuleb jälgida mängu — kui juust hakkab pealt mullitama, on paras aeg need saiad ahjust välja võtta. Kui peres on neid, kes soovivad pealt küpsenud ja veidi pruuniks läinud juustuga saiu, siis tuleks ahi seejärel keerata grillrežiimile ja lasta ülejäänud saiadel “õigeks” küpseda. Pead olema tähelepanelik, sest grilli all saavad saiad kiirelt valmis.

Kui aga ahju ole ja on tavaline pliit, siis saab juustukaid teha ka pannil. Pane pann sooja, määri saiad altpoolt võiga ja peale pane kolm viilu juustu. Seejärel pane saiad pannile. Ja pannile kaas peale ning alanda kuumust keskmise peale.

Ainus miinus panni peal juustusaiade tegemisel on see, et seal ei anna grilljuustukaid teha. Mida aga panni peal selle kompensatsioonis saab teha? Tee kahepoolseid juustukaid! Määri kaks saiaviilu pealtpoolt võiga ja nende vahele pane kolm juustuviilu. Pane võitatud poolega saiad pannile ja prae topeltsai ühelt poolt pruuniks ja keera ümber, et teiselt poolt sama teha. Nii saad suurema ampsu ja samamoodi keskelt sulava juustuga.

Kui soovid juustukaid täiustada tomati, paprika, singi, seente ja muuga, siis see on iga perenaise vaba mikrofon. Arvestada tuleb aga sellega, et kui lisad tomativiilu ja soe sai ahjust tuleb, siis tuleb enne lastele andmist saial jahtuda lasta — tomat hoiab väga kaua kuumust.

Head isu!