TEE KÕIK PUHTAKS
Kuna kõik asjad on nüüd kenasti kapist välja võetud, on hea võimalus kapid ja sahtlid põhjalikult puhtaks küürida.

JAGA KAPID-SAHTLID VASTAVALT KASUTUSALALE
Selleks, et töö köögis lihtsasti sujuks, on vaja, et kõik asjad on vastavalt otstarbele või tüübile ära jagatud. Pane näiteks igapäevased asjad silmade kõrgusele ja harvemini kasutatavad asjad kõrgemale. Või küpsetusasjad siia sahtlisse ja säilituskarbid ning tühjad purgid sinna kappi.

TEE KORDA PUHASTUSTARVETE KAPP
Võta ette kapp, kus sa hoiad nõudepesuvahendeid, švamme, pudeliharju ja muud sellist. Viska ära vanad puhastusvahendite põhjad ja kulunud harjad, mida sa enam ei kasuta. Kui koristuskapp on heas korras, võtad sa ka kraamimise alati parema meelega ette. Pumbaga pudelite jaoks kinnita kapi seinale või ukse külge käterätikuhoidja ja aseta pudelid käepidemega selle külge rippuma.

OSTA SPETSIAALNE KILEKOTIHOIDJA
„Milleks mulle veel üks vidin?“ küsid sa. Aga sellepärast, et kilekotid oleksid ühes kohas koos ning terve pere teaks, kuhu need panna ja kust neid võtta saab. Loodetavasti muutub kilekottide kasutamine järjest ebapopulaarsemaks, aga niikaua kui neid meie majapidamises leidub, peaks neil olema oma koht.

KORVID JA KARBID
Kui sul on kappe, kust asjad ukse avades iga kord välja kukuvad, siis kasuta asjade hoiustamiseks karpe ja korve. Silmale ka kena vaadata. Kõik väiksemad asjad grupeeri vastavalt otstarbele ära ja pane samuti korvidesse. Vajadusel kasuta korvi peal silti, nii leiad vajaliku asja kiiresti üles ja ei pea kõiki korve pahupidi pöörama.

PAIGUTA NÕUD VÄRVI JÄRGI
Sea nõudekapp ringi ja pane nõud vastavalt värvile paika. Proovi järele — kõik tundub otsekohe justkui palju rohkem korras olevat. Samuti on sul nii nõusid lihtsam leida ja hiljem tagasi panna.

LASE AHJUPLAATIDE JAOKS VÄLJATÕMMATAV SAHTEL VALMISTADA
Kujuta ette, et su ahjuplaadid ja -pannid, lõikelauad ja tainaalused — kõik sellised asjad on nagu paberid dokumendisahtlis üksteise kõrval püsti. Vot just selline väljatõmmatav sahtel lasegi endale teha või köögifirmal paigutada, ja me kinnitame sulle, su elu on kohe palju ilusam.

PANE KÕIK KUIVAINED LÄBIPAISTVATESSE PURKIDESSE
Kas sul on makaronid mööda kuivainete sahtli põhja laiali? Võib-olla leidub seal ka veidike mannat ja rosinaid? Kui hoiad kuivaineid pakendites, mitte spetsiaalsetes nimesildiga varustatud purkides, siis sea sammud kodutarvete poodi. Ja ära osta purke, mis läbi ei paista. Kõige paremad on sellised kuivainenõud, millele peale vaadates saab kohe aru, mis seal sees on ning kas varud vajavad täiendamist või mitte.

KASUTA ÄRA KAPIUKSED
Kapiuste sisse võid meisterdada hoidjad potikaantele, lõikelaudadele, taldrikualustele või muule õhukesele ja lamedale tavaarile, mille jaoks muidu õiget kohta pole. Samuti saad mõne ukse siseküljele kinnitada korgist tahvli, kus hoida sagedamini kasutatavaid retsepte, ostunimekirja või kas või teadet kallimale.

NUTIKAS VIIS VEINIKLAASIDE HOIUSTAMISEKS
Kas tead, kuidas ühele riiulile rohkem veiniklaase mahutada? Keera igal teisel klaasil jalg ülespoole, nii saad ruumi paremini ära kasutada.

KASUTA ÄRA SEINAPIND
Tühjad pinnad on muidugi väga ilusad ja need ei saa kuidagi ka sassi minna, aga kui sul on ruumiga pigem kitsas käes, siis hoia tööpinna kohal magneti küljes nuge, kinnita seinale maitseaineriiul või potikesed maitsetaimedega.

RIPUTA
Kui sul on rohkelt vaba pinda ja su pannid näevad kenad välja, siis riputa need üles — enam ei pea neid siis kapisügavusest taga otsima.

KASUTA SAHTLIJAGAJAID
Ainus viis sahtlites segadust vältida on kasutada seal jagajaid. Kahvlid-noad, käärid ja söögipulkade alused — igal asjal olgu oma pesa.

Ja saigi köök korda! Kui midagi üle jäi, siis vaata sellele veel kord otsa. Kas sul ikka läheb seda vaja?

Allikas: kinnisvara24.ee