Tähtsamad asjad kõigepealt. Isegi algajate detox-dieet nõuab, et mõned asjad tuleb menüüst eemaldada: piimatooted, suhkur, liha, kofeiin, gluteen, töödeldud toituained ja alkohol. Need on mõjuvad seedesüsteemile stressitekitavalt, loovad kehas happelise keskkonna ega lase mürkidel väljuda. Kerge ja lihtne on ennast ümber häälestada.

Päeva soovitab Meryl Pritchard alustada klaasitäie sooja vee joomisega, see muudab maosisu aluseliseks ning annab hea stardipositsiooni. „Kui sööd kohe pärast ärkamist raske hommikusöögi, ei voola seedemahlad veel korralikult, sest keha on une ajal puhanud,“ selgitab Pritchard. „Mao toitu täis toppimine sellises olukorras muudab su väsinuks, organism peab seedimiseks väga palju vaeva nägema.“

Sidrunivee joomine enne sööki aitab maomahlad liikvele ning lubab organismil tulemuslikumalt töötada. Lisaks on sidrun C-vitamiinirikas ja toetab immunsüsteemi, igat sorti puhastumise juures on see väga oluline. Siin on aga üks valkude, heade rasvade ning vitamiinide rikka smuuti retsept.

1 tass kookospähklivett
1 tass mandlipiima
1 tass külmutatud ananassitükke
1 tass külmutatud mustikaid
peotäis värskeid piparmündilehti
1 spl kookosõli
1 spl assaid ehk Salat-euterpepalmi vilju (valikuline)
2 pehmet datlit (kui kuivatatud, siis leota eelnevalt soojas vees)
1 peotäis vabalt valitud tumerohelisi lehtköögivilju (vabatahtlik)

Kui tunned enne lõunat nälga, joo külmpressitud puu- ja köögiviljamahla, mis ei nõua suurt seedimist, sest selles sisalduvad toitained on imendumiseks koheselt valmis.

Lõunasöögi võti peitub värsketes ja kiudaineterikastes toitudes. Lihtsaim on süüa salatit, puistates sellele seemneid ja pähkleid. Kella 15 paiku soovitab Pritchard võtta pärastlõunase snäki – mitmesugused marjad, beebiporgandid või hummus on hea valik.

Pole midagi mõnusamat kui soe õhtusöök kodus. Kuid kuna püüad oma organismi puhastada, pead auravast taldrikutäiest pastast loobuma. Hoolimata sellest võid süüa midagi sooja ja rahuldustpakkuvat.

„Õhtu on minu jaoks lõõgastumise ja enese hellitamise aeg,“ ütleb Pritchard. Ta soovitab süüa kiudaineterikast suppi, mida on lihtne ka pikemaks ajaks ette valmistada ning mis täidab kõhu ja toob rahuolu.

Väga sobiv on kreemjas kõrvitsasupp, see maitseb nagu mõni hea piimatoode. Ka vürtsised supid, näiteks karri, tomati ja basiilikuga aitavad organismil puhastuda.

Enne uinumist joo tass kuuma ja rahustavat taimeteed (kummel, piparmünt).

Korda seda kõike kolmel järjestikusel päeval. Lisa oma äranägemisel ja vastavalt isule õunu, apteegitilli, võililli, vetikaid, ingverit, sidrunit, greipi ja tumerohelisi salatilehti – organism puhastub.

Allikas: Byrdie.com