Pätikohvi Ameerika versioon kannab nime kauboikohv. Kindlasti mitte pättide puudumise tõttu. Neid on Ühendriikides alati olnud, kuid seal on ka kauboid. Ja kui sa saad olla kauboi, siis ole kauboi. Ka kohvi juues.
Aga kuidas kauboikohvi teha? Ikka kauboi moodi, lõkkel. Selleks lase kõigepealt vesi keema. Seejärel lisa kohvipuru. Umbes kaks lusikatäit iga tassi kohta. Et kohvipaks tassis ringi ei hulbiks, tuleb kohvianumat enne serveerimist keerutada. Nagu tuul veskit. Nõnda surub tsentrifugaaljõud kohvipuru anuma põhja ning jook jääb ilus ja puhas. Ja pakub kindlasti rohkem kõneainet, kui mõni teine viis kohvi valmistada.

Vaja läheb:

Vett
Kohvi

Vaata juhist videost!

Munakohv


Oled sa kunagi proovinud kohvi toore munaga? Kõlab küll rõvedalt, aga tegelikult ei ole. Kohe mitte üldse. See Skandinaavia juurtega kohvivalmistamisviis lisab paljude inimeste meelishommikujoogile hoopis uue mõõtme. Ja maitse. Sealjuures hea maitse. Kui ei usu, proovi järgi.
Esmalt võta üks muna ning löö see lahti. Jäta koored alles. Sega toores muna korralikult läbi. Seejärel purusta munakoored pisikesteks tükkideks. Lisa segatud munale koored, vesi ja kohvipuru ning sega see ühtlaseks massiks.
Kalla see möga keevasse vette ning lase umbes kolm minutit keeda. Võta kohvi tulelt ning kalla sinna tass külma vett — see viib kohvipuru põhja. Lase keedisel minutit kümme tõmmata. Ja siis ongi munakohvi valmis.

Vaja läheb:

Muna
Vett
Kohvi

Vaata juhist videost!

Pätikohv


Kuidas telkides või matkal olles kohvi teha? Väga lihtsalt. Lase kõigepealt vesi keema. Pane tassi kohvipuru, umbes kaks lusikatäit iga tassi kohta. Lisa keev vesi ning lase paar minutit tõmmata. Selleks, et kohvipaks tassis ringi ei hulbiks, vala tassi sorts külma vett. Pole kindlasti sama põnev valmistada kui kauboi- ja munakohvi, kuid sellest hoolimata täiesti nauditav.

Vaja läheb:

Vett
Kohvi

Vaata juhist videost!