Kreppide tegemiseks läheb sul vaja:
12 tk

125 g jahu
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
2 suurt muna
2,5 dl piima
40 g sulatatud võid

Valmistamisvõimalusi on aga mitmeid:

Nii, nagu peab
Ühenda piisava suurusega kausis jahu, sool ja suhkur. Tekita süvend ning vala sinna kergelt lahti klopitud munad ning pisut piima. Kui oled osavam, võid munad otse süvendisse lahti lüüa. Segamiseks kasuta kindlasti visplit või mikserit — nii saad jahuklimpide teket vältida. Alusta segamist muna-piimasegust, haarates iga pöördega kaasa ka jahukihti. Kui oled saanud paksu hapukoorelaadse massi, lisa ülejäänud piim ning sega tainas ühtlaseks. Lase tainal seista 30 minutit ja asu siis küpsetama.

Kui soovid mugavalt
Pane kõik ained köögikombaini tainasegajasse või purustajasse ning lase masinal segamistöö teha. Kuna tainas on vedel ja jahe, pole ka riski, et konsistents jahu tõttu sitke tuleb.

Tähelepanu saamiseks
Ühenda ained tihedalt sulguva kaanega nõusse ning šeigi need ühtlaseks. Nauditav vaatemäng pealtvaatajatele.

Oluline küpsetamisinfo!

  • Praadimiseks sobivad kõik mittenakkuva pinnaga ning ühtlase põhja ja madala äärega pannid, eriti hea, kui need oleksid juba sisse töötatud. Kuna tainas sisaldab sulavõid, pole kreppe vaja ilmtingimata rasvainega praadida.
  • Kui soovid toekamaid ja krõbedamaid kreppe, prae neid või-õlisegus. Maitsevaheldust võib pakkuda ka tilk pähkliõli ülejäänud õli hulgas.
  • Esimene krepp ei pruugi õnnestuda ka vilunuimal kokal. Panni õige temperatuur mõjutab tulemust kõige enam. Pann ei tohi olla liiga jahe ega suitsevalt kuum. Niipea kui märkad suitsuvinet, rahusta panni pliidilt tõstmisega.
  • Lusikast või kulbist mugavam on tainast pannile valada tilaga nõust. Tainas peab pannil olema nii õhuke, et sellest pannipind läbi kumab. Kasuta selleks panni kallutamise tehnikat või silu tainast lusikapõhjaga

SOOVITUSED

  • Asenda piim mineraalvee või mahlaga – tulemus on krõbedam ja õhem.
  • Asenda nisujahu osaliselt tatra omaga, saad prantsuspärased galetid, mis maitsevad hästi juustu ja singiga serveeritult.
  • Rikasta tainast vürtsidega — kardemon, kaneel, riivitud tsitrusekoor — või peenestatud ürtidega: basiilik, tüümian, murulauk.