Kitsejuustu klassikalised soolased kaaslased on värsked ürdid koos törtsu oliiviõli ja värskete kirsstomatitega, ciabatta või ahjus oliiviõliga röstitud õhukesed baguette’i-viilud. Marjadest-puuviljadest sobivad maasikad, viinamarjad, viigimarjad, melon ja arbuus. Väga hea on voolav värske aasamesi. Kõrgem pilotaaž on veinimarmelaadi ja kitsejuustu kooslus.

Pähklilistest on parimad päevalille- ja piiniaseemned. Kitsejuust ise on värske ja mahe, sestap peab sinna juurde pakutav vein omama sama karakterit. Kõige levinum on kitsejuustu ja Sauvignon Blanci paaripanek, olgu see siis klassikaline mineraalne Sancerre Burgundiast, Saint-Bris või mõni Uus-Meremaa tikripomm. Muudeks alternatiivideks pakuksin välja sarnase kergusega Pinot Grigio, Chenin Blanci või Grüner Veltlineri. Õllesõpradel tasuks kitsejuustuga proovida nisuõlut.