26.06.2019, 15:01
HEA TEADA | Kui kaua keevad erinevad riisisordid?
Põhimõtteliselt võib kõiki riisisorte rohket vett kasutades sõmeraks keeta. Eriti hästi õnnestub see täisterariisidega, sest mineraal- ja kiudainerikas kest ei lase riisiteradel kokku kleepuda. Isegi tärkliserikas ümarateraline Arborio riis, mida risotodes erilise keetmisvõttega kreemjaks sunnitakse, jääb täisteralisena tunduvalt sõmeram.
FOTO:
Keetmisel ja toiduvalmistamisel arvesta, et mida poleeritum on riisitera pind, seda paremini tekib pudrusem tulemus. Samal põhjusel on ka valgete riiside keeduvesi alati täisterariisi omast hämusem. Spetsiaalse kuumtöötlusega ja seeläbi kiiresti valmiva parboiled-riisi keeduvesi jääb suisa läbipaistmatu. Kui otsustad lisada punast riisi toiduvalmistamise käigus, muutub vedelik punakamaks.