2. Liha peab olema enne grillimist toatemperatuuril vähemalt tund, nii ei toimu järsku temperatuuri muutust (ja liha pruunistub kiiremini). Pärast umbes 3 cm paksusteks steikideks lõikamist tuleks lihal lasta veel tund aega rahuneda, seista. Seda võib ka kergelt paneerida siis oliiviõliga ja maitsestada soolaga. Seda ei pea tegema, aga see tagab, et liha ei jää grillresti külge kinni. Küpseta umbes kolm minutit ühelt poolt ja kolm teiselt poolt.

3. Pruunista liha alguses kõrgemal kuumusel ühelt küljelt ja siis teiselt küljelt. Lihalõiku ehk steiki võiks keerata vaid üks kord; samas šašlõkki, ribi ja toorvorste võid keerata ka mitu korda. Lase lihal algul grillil natuke olla, nii et selle alla tekiksid pisikesed kriipsud ja ja keera siis kohe ümber, nii ei jää liha resti külge kinni. Grill-liha küpsust saab kontrollida hinnates liha pinna pruunistusastet. Kui lihalõigu pealispinnale tekivad niiskuse piisad, on liha alumine külg pruunistunud ja pööramiseks valmis. Kui juba ühelt poolt grillitud lihalõigu pealispinnale tekib väike lihamahla loiguke, on liha alumine külg pruunistunud. Grillribid on valmis, kui ribikondiotsad on veidikene liha küljest lahti tulnud.

4. Tõsta liha grilli vähem kuumemale alale või kõrgemal asetsevale restile järelküpsema. Lõppviimistluse saab ka liha fooliumi all järelküpsemisega — liha on seal umbes 5 minutit ning läheb selle ajaga mahlaseks, pehmeks. Kui kasutada näiteks Uruguay maheveiste liha, siis ei ole ka ohtu seda ületöödelda. Enne söömist võiks lasta valmisküpsenud lihal 5–15 minutit tõmmata, et lihamahlade liikumine peatuks. Samas ära lase sel liigselt jahtuda, vaid söö kuumalt.

5. Kvaliteetsele lihale kulutatud raha tasub ennast kindlasti ära, kuna see tähendab ka vähem jäätmeid, kõrgemat toiteväärtust ja paremat maitset. Eestlased arvavad millegipärast, et kvaliteetne liha tahab saada erikohtlemist ja seda on keeruline valmistada. Tegelikult on täpselt vastupidi — mida kvaliteetsem on liha, seda lihtsam on seda teha. Aga seda ei tohi rikkuda! Maitseaineid või paprikapulbrit pange guljaši sisse, hautisesse. Maheveise marmorliha puhul on vaid pipar, sool, kerge kiirküpsetamine – see ongi kogu asja võti.

6. Väga hea on grillsöe süütamiseks kasutada spetsiaalset starterit ja ökoloogilisi süütekuubikuid. Kuid korralik puusüsi süttib väga lihtsalt ka toiduõli ja paberituustiga. Tavaliselt kulub 10-15 minutit süütamisest, et söed hakkaksid ühtlaselt hõõguma ja leeki enam ei oleks. Kui süte pealispinnale tekib õrn valge tuhakiht, on söed valmis. Aseta liha grillile alles siis, kui grillrest on kuum, terasharjaga puhastatud, rätikuga puhtaks nühitud ja toiduõliga kergelt kokku määritud.

7. Liha pööramiseks kasuta mugavaid grilltange, mitte kahvlit. Marinaadis lihalõikude ja tooreste grillvorstide jaoks on parim kasutada lapiku otsaga grilltange.

8. Toiduohutuse tagamiseks tuleks kõikide küpsetusviiside puhul saavutada liha sisetemperatuuriks 71 °C (küps ehk welldone), kuid veise- ja lambaliha küpsetatakse poolküpsena (medium, sisetemperatuur 60-65 °C) ja/või pooltoorena (rare, sisetemperatuur 50-55 °C).