• MIKS HEA? Granadill on C- ja A-vitamiini rikas ning sisaldab arvestatavas koguses ka rauda, fosforit, magneesiumi, kaaliumi ja vaske, mõjudes hästi südamele ja tasakaalustades vererõhku.

• MAITSE. Granadilli kollane, tumedate seemnetega viljaliha on magushapu ja meenutab maitselt ühtaegu ananassi, maasikat ja apelsini. Sisu süüakse lusikaga otse koorest. Kui tundub liiga hapu, võib peale raputada veidi suhkrut.

• KUIDAS SÜÜA? Viljaliha võib lisada puuviljasalatitele, Pavlova, juustukookide ja tiramisu kaunistuseks ja iseäranis heaks kastmeks. Sellega saab maitsestada brüleekreemi, teha moosi, samuti lisada seda jäätisele, katta püreega panna cotta’t või lisada kastmeks naturaalsele rasvasele jogurtile. Seemnetest sõelutud püreed kasutatakse tarretatud dessertide, maitsevete ja kokteilide
tegemisel. Näiteks võib Caipirinha või Mojito kokteilis laimi asendada granadilliga. Brasiillased armastavad granadillivahtu, mis segatakse kokku granadillipüreest, kondenspiimast ja vahukoorest. Granadillipüreest saab ka suurepärase võide.

• KÜPSE VILJA TUNNUSED. Granadilli ostmisel arvesta, et kui koor on sile, siis on vili kindlasti toores. Mida rohkem krimpsus koor on ja raskem vili tundub, seda küpsem. Toasoojuses küpseb toores vili umbes nädala jooksul. Granadill säilib jahedas kolm-neli nädalat.

Granadillivesi

Kurgivee aeg on läbi. Vahelduseks tervitame maitsemänge eksootikaga.

1 liiter vett
4 granadilli
2 kiivit
mõned varred
sidrunmelissi

Aseta vette peenteks viiludeks lõigatud kiivid ja sidrunmeliss ning kraabi pooleks lõigatud granadillidest lusikaga viljaliha välja. Sega ja lase jahedas tund enne serveerimist seista.