Brokoli on ideaalne püreesuppidesse. Selle supi põhjaks kasutagi brokolivarsi. Selleks pane poti põhja 3 spl võid, haki sisse 1 sibul, 1 küüslauguküüs ja 1 sellerivars ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisa 0,5 liitrit kanapuljongit, lisa näpuotsatäis kuivatatud tüümiani, oreganot, 1 loorberileht ja ühe väiksema brokoli hakitud (kooritud) varred. Pane kaas peale ja jäta tunnikeseks madalal kuumusel podisema. Püreesta supp ja sega sisse 200 ml vahukoort ning pool klaasi riivitud parmesani ja pool klaasi riivitud Cheddarit, maitsesta soola ja pipraga. Lase veel pool tunnikest podiseda. Nüüd võid lisada ka ootel brokoliõisikud, mis valmivad umbes 4-5 minutiga ja supp ongi valmis. Antud kogusest jagub 4-6-le sööjale.

Tooreid brokolivarsi paku dipikastmetega. Selleks koori varred ja lõika need pikuti tükkideks. Paiguta need koos teiste tooreste köögiviljapikukeste ja dipikastmetega vaagnale ja naudi!

Riivitud brokolivarred on ideaalne asendus (või täiendus) kapsa asemel coleslaw’ salatisse. Coleslaw’ retsepti leiad siit.

Brokolivarsi annab kasutada ka pesto valmistamisel. Pesto saad valmistada selle retsepti järgi siin ja hakitud brokolivarred lisa alles siis, kui pesto muud ained on kokku suristatud. Kui oled varred blenderisse pannud, siis kasuta pulse-režiimi, et brokoli seguneks muu pestoga, kuniks saavutad tekstuuri, mis sulle sobib.

Lõika brokolivarred suupärasteks tükkideks, maitsesta ja grilli neid.

Brokolivarsi võid vabalt kasutada ka köögiviljapuljongi tegemisel koos teiste köögiviljadega. Ühe võimaliku retsepti leiad siit.

Umbes alates 8. elukuust võib lapsele anda ka brokolit maitsta. Võid temaga isegi sellist mängu mängida, et olete koos suured dinosaurused, kes söövad ära terve puu — brokoli koos varrega meenutab just nimelt ilusat puud. Lapsele brokolivartest toidu valmistamiseks keeda brokolivarred vees pehmeks ja vajuta kahvliga pudiks.

Allikas: mnn.com