11.12.2017, 17:04
VANA KULD | Kuidas küpsetada tervet lillkapsapead?
Miks seda üldse teha, võib olla paljudel küsimus. Vastus on tegelikult väga lihtne: miks mitte! Aga kui ausalt väljendada, siis annab tervena hautmine lillkapsale hoopis uued ja unikaalsed maitsenüansid ning tervet lillkapsast lauda tõstes tõmbab see külaliste fookuse ära isegi napsiklaasilt.
FOTO:
Koostisosad:
Tervelt röstitud lillkapsapea
- Lillkapsas
- Selitatud võid ehk ghee'd
- Meresoola
- Valmiskeedetud bešamellkastet
- Musta pipart
Terve lillkapsapea küpsetamine on taaskord Prantsuse köögist tulnud harjumus ja küpsetusstiil, mis vajab pisut kannatust ning õiget tehnikat, varasemat oskust ja arusaama röstimisest. Lisaks on vaja muretseda purk gheed ehk selitatud võid, millega lillkapsast määrida ja maitsestada. Lisandina pakutakse selle imelise kapsapea juurde paksu valged bešamellkastet. Kõrvale head veiseliha - külma või kuuma, see on igaühe vaba valik.