Samuti teevad paljud inimesed oma toiduvalikutes uuenduslikke samme, säilitades samas oma elustiili varasemad harjumused – vegantoitumine toob toidulauale lisaks uusi maitseid ja eetilisi valikuid.

Veganite grillipeol saab kõhu maitsvat toitu täis


Mõnusad suvised aiasöömingud ei pea tähendama tingimata vorstikesi, liha või kala – hea grillitud eine saab valmistada ka seentest, köögiviljadest ja tofust.

Kui aga on soov süüa klassikalisemat grill- või kiirtoitu, siis Maximas on saadaval ka veganburgerid, sojagrillkotlett, sojavorstid, taimsed viinerid ning soja-hot-dog’id. Grillile sobivad ka ananass, maguskartul, spargel, maisitõlvik, marineeritud tofu, baklažaan, õunad, artišokid, suvikõrvits, paprika ja šampinjonid.

Suvised grillvardadki saab nüüd veelgi värvikamaks muuta Maxima laialdase köögiviljavalikuga. Katsetage uusi maitseid, kombineerides näiteks marineeritud tofut, paprikat, artišokke!

Grillile võib visata ka ebatavalisemaid köögivilju ja neid tervislikult grillida – põnevaid maitseid tagavad näiteks grillitud apteegitill ja spargel.

Maxima värskete köögiviljade valik on väga lai ja kliendilehe pakkumisi jälgides saab langetada eriti soodsad ostuotsused.

Veganlikud valikud erinevateks toidukordadeks


Ainult sellepärast, et tegu on grilliõhtuga, ei pea kogu toit tulelt tulema. Grillitud köögiviljad saab lisada näiteks rohelisele salatile, kuskussile või kinoale. Samuti sobivad grillitud köögiviljad pesto valmistamiseks või pastaroa juurde.

Mõnusa sooja pastaroa saab valmistada ka maitsvaid vegankastmeid kasutades. Maximas on neid palju – olgu mainitud näiteks soja-, veganmajonees, Chili con Herne või Bolognese kaste.

Liha asendajaks sobivad suurepäraselt erinevad Maxima veganleti hitt-tooted – herneproteiini hakkmass, Tofu organic ja hele sojahakkmass. Tasub proovida ka punapeedikotlette ja porgandi-kapsašnitslit.

Maitsete vürtsitamiseks võib toidu valmistamisel kasutada erinevaid taimseid lahendusi. Kasuta oma igapäevase kuskussi maitsestamiseks näiteks lutserniidusid või pastinaaki või vii oma veganpasta uuele tasemele, kasutades soolatud männiriisikat ja serveerides kõrvale kimchi-salatit.

Vegantoodete riiulid on Maximas kergesti leitavad


Maxima tõi esimesed vegantoodetega täidetud riiulid oma kauplustesse Eestis 2017. aastal, kui see võimalus loodi jaeketi kolmes kaupluses. Sealtmaalt on kaupluste ringi pidevalt suurendatud, samuti laiendatud veganlikke valikuid Maxima toiduriiulitel. Praegu on vegantoodetega riiulid olemas 13 suuremas kaupluses üle Eesti.

Vegantoodetega täidetud riiulid on olemas nii Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva, Võru, Kuressaare, Jõhvi kui ka Maardu kauplustes ja selle aasta lõpuks suureneb see arv veelgi. Spetsiaalse märgistuse abil on veganriiulid Maxima kauplustest ka kergesti leitavad.

Maitsva ja tervisliku taimetoiduvaliku saab aga kätte absoluutselt igast Maxima kauplustest üle Eesti – seda nii grilliõhtuteks kui ka paljudeks erinevateks tervislikeks ampsudeks.

Head veganid, võtke grillihooaeg vastu Maximas – teid ootavad spetsiaalse märgistusega riiulid ja suurepärane toiduvalik!

Jaga
Kommentaarid