03.05.2022, 12:30
Toidu soolaga maitsestamine on omaette kunst. Sool tõstab esile nii aroome kui maitseid ja mõjutab oluliselt roogade mahlasust
(10)Sool on olnud tähtsaim maitseaine juba tuhandeid aastaid. Kuid sool mängib toidus ka muid, vähemtuntud rolle: intensiivistab aroome, tasakaalustab teisi maitseid, muudab liha meki mahlasemaks ja säilitab toitu kuid või isegi aastaid. Liiga lahke kogus soola võib aga roa kergesti ära rikkuda. Siit saate teada, kuidas maailma kõige elutähtsama mineraaliga targalt süüa teha.
FOTO:
Sool on meie toidu põhiline maitsestaja. See võib intensiivistada aroome, tasakaalustada teisi maitseid, muuta liha meki mahlasemaks ja säilitada toitu kuid või isegi aastaid. Liiga lahke kogus soola võib aga roa kergesti ära rikkuda. Siit saate teada, kuidas maailma kõige elutähtsama mineraaliga targalt süüa teha.