Mis peamine - Maxima Meistrite Kvaliteedi grillitooted on valmistatud kohalikust lihast. Ribid, karbonaad, sisefilee või kana - kõik on pärit Eesti tootjatelt ning värske. Ei mingit külmutatud kraami, sest põhirõhk on kvaliteedil. Nagu liha, on hoolikalt valitud ka Meistrite Kvaliteedi grilltoodete marinaadi koostis.

Sinu selle kevade ja suve grillitooted - vali grilliprofi marinaadikogemus!

Kes vähegi on grillinud, see teab: õige marinaad on maitseelamuste alus. Maxima Meistrite Kvaliteet loob oma marinaadimaitsed päris marjadest ja teistest ehedatest komponentidest. Need marinaadid sünnivad nagu parimad palad sinu koduköögiski - katsetuste ja uute kogemuste toel.

Et välja kukuks ideaalne maitsesegu ka kõige nõudlikuma maitse jaoks, arendatakse Maxima grillimarinaade mitte mõnes elektriküttel katseahjus, vaid reaalses elulises olukorras - õues, sütel küpsetades. Ja kui tarvis, siis katsetuste käigus marinaadi koostisosi mitmeid kordi muutes.

Grill peab katsetusteks olema ehtne, sest sütel küpsetades hakkavad erinevad marinaadid lihaga erinevalt mängima ja nii on meistril peagi selge, missugune marinaad ning maitse hakkab lihale külge täpselt nagu vaja, ja missugune mitte. Samuti see, millist kuumust üks või teine maitsesegu süte kohal kannatab. Niisiis - õige marinaadi loomine on puhas praktika ja kunst.

Proovi uusi, kirssidest ja ehtsast mustast sõstrast marinaade!

Aeg on küps, et anda kuuma! Grillimiseks paras vahe süte ja grilliresti vahel on 10 sentimeetrit. Grill olgu enne liha peale tõstmist korralikult kuum, nii et liha hakkaks kohe särisema. Paraja kuumuseni oled jõudnud siis, kui söed ei põle enam leegiga, need on hakanud ühtlaselt hõõguma ja süte pinnale on tekkinud õrn hallikasvalge kiht.

Sobivat küpsetamistemperatuuri aitab hinnata ka vana hea kätenipp: hoia peopesa grillrestist umbes 10 sentimeetri kõrgusel ja kui kuumus sunnib sind 3-4 sekundi pärast kätt ära tõmbama, ongi aeg lihapalad küpsema panna. Et saada osa selle aasta uutest maitsetest.

Meistrite Kvaliteedi uus mustsõstraribi marinaad on valmistatud ehtsatest mustsõstardest. Värske, marjadest saadud püree annab mahlasele ribilihale spetsiifilise, nauditavalt kerge mustsõstra järelmaitse.

Mahlaseim ja parim ribi valmib kaane all, vaid 80-90 kraadi juures. Rahulikuks ribiküpsetuseks varu aega paar tundi. Et grillimine on ühtlasi ka meeldiv ajaviide, lendavad need tunnid linnutiivul. Hea seltskond, maitsvad road ja rõõmsad jutud, mida veel võiks kordaläinud päevast tahta?

Kui asud küpsetama suuremaid ja paksemaid lihatükke, tõsta liha enne grillimist külmikust tunnikeseks toatemperatuurile. Nii saab tulemus mahlasem ja ühtlasem, kui otse külmast kuumale grillile tõstetud lihal. Sealiha tuleks sütel küpsetada seni, kuni lihamahl on läbipaistev ja liha sisetemperatuur 75 kraadi. Filee puhul võib see olla madalam, veidi alla 70 kraadi ning liha ise jäägu keskelt kergelt roosaks.

Järgmine Meistrite Kvaliteedi uus grillihõrgutis, mille maitsmata jätmine oleks patt, on sea sisefilee medaljonid uues kirsimarinaadis. Ehtsa kirsi kerge hapukus on siin rikastamas BBQ-kastme magusust ja suitsumekki. Pärast küpsetamist asu otsekohe sööma! Liha otse grillilt taldrikule - just nii saad kirsimarinaadis seafileest kõige ehedama elamuse.

Kas jaksu jätkub veel, siis maiusta ka mahedas majoneesi-sojamarinaadis sea kaelakarbonaadi ning tšilliselt teravas, ent samas kergelt magusas marinaadis ribiga. Sest kui magus, soolane ja terav on omavahel hästi tasakaalus, hakkavad need üksteist täiendama-täiustama ning tulemus võib üllatada ka tõelist, vana grillihunti.

Naudi hõrku linnuliha kookospiima, karri, jogurti ja tšilliga

Kanaliha on tõusev trend Eesti grillimaastikul. Kana on valgurikas ja kerge seedida, valmib kiiresti ning on seega grillija jaoks ühtlasi nii tervislik kui mugav.

Kanaliha tuleks küpsetada keskmisel kuumusel, sest kui kana liigselt kuuma saab, võib see minna pealt kõrbema ja samas jääda seest tooreks. Kui aga kraad on liiga madal, võtab grillimine kaua ega ning liha muutub küpsetades liialt kuivaks. Nagu sealiha puhulgi, saab kätega testida ka õiget kana küpsetamiskuumust. Kui suudad hoida kätt 10 sentimeetri kõrgusel sütest 3-4 sekundit, ongi paras kuumus käes. Sütega on asi klaar? Siis ongi järg kana kätte jõudnud.

Mõnusaks eelroaks grilliõhtul on Maxima Meistrite Kvaliteedi uued, koreapärased kanatiivad. See on samaaegselt natuke terav ja mahedalt magus amps, kust tõuseb esile nauditav aasiapärane maitsebukett. Pisut suhkrune, magusat sojakastet ja tšillit sisaldav marinaad aitab lihal kiiresti omandada kaunilt kuldse jume ning sinu grilliamps saab mõnusasti krõbe. Arvestades marinaadi eripärasid, soovitavad Maxima grillimeistrid kanatiibu küpsetada 160-170 kraadi juures veerand tundi või tsipakene alla selle.

Uus, jogurti-küüslaugumarinaadis broileri poolkoib seevastu ei taha liiga kärtsu kuumutamist. Sest jogurt võib liiga karmis kuumuses päris ruttu mustaks tõmbuda.

Ka karri-kookospiimamarinaadis kanakints eeldab madalamat kuumust, nii umbes poolt tunnikest 120 kraadi juures. Eelistatult kaane all, et kuumus kanas korralikult läbi käiks ja karri maitse paremini välja tooks.

Karri-kookospiimamarinaad on üks selle aasta põnevamaid uusi maitseid. Kergelt magus kookospiim toob Tai köögi austajale meelde tom kha supi, karri aga pakub äratundmisrõõmu India toidu sõbrale. Kookospiim on ühtlasi ka efektiivne kanaliha pehmendaja, tulemus on erakordselt õrn ja maitsev linnulihapala sinu grillil!

Ah jaa. Et kanaliha küpseks ühtlasemalt, võid liha paksemasse ossa noaga mõned sälgud lõigata. Kuid pea hoogu. Sest kui liha liialt palju lõikuda, võivad selle mahlad kaotsi minna.

Grillivorste rohkest, puhtast, kodumaisest tailihast? Sinu soov on täidetud!

Vorstisõbra suurim rõõm sel grillihooajal on Maxima Meistrite Kvaliteedi uued, naturaalses seasooles itaaliapärased grillvorstid ja eht eesti moodi tummised küüslauguvorstid.

Maitsvate ja mahlaste vorstide grillimiseks võta aega 10-15 minutit. Et vorste mitte lõhki küpsetada, aseta need hakatuseks grilli kaugemasse serva, suurest kuumast eemale. Kata grill kaanega ja lase vorstidel 8-10 minutit haududa, vahepeal neil külge keerates. Nõnda ringleb soojus vorstide ümber, neid tasapisi küpsetades. Kui eelküpsetus on tehtud, säti vorstid 5-7 minutiks kõvema kuuma kätte, kuni need on saanud pealt krõbedaks ja kuldseks.

Itaaliapärane grillvorst sai maitse Itaalias menukatest ürtidest ja maitseainetest. Vürtsköömned, koriander, oregano, cayenne'i pipar ja jahvatatud paprika üheskoos on loonud maitse, mis on Vahemeremaade köögi austajale tuttav chorizo-vorstist. Uus küüslauguvorst on traditsiooniline ehe eesti vorst, küüslaugune ja tugev suutäis! Mõlemad uudisvorstid tuginevad puhtal, Eestimaisel kvaliteet-sealihal. Puhast taid on vorstis vähemalt 75%, millele on mahlasuse lisamiseks juurde pandud pekki.

Meistrite Kvaliteedi grillivorstitäidis valmib värskest, kodumaisest Frank Kutteri sealihast. Frank Kutter on tuttav nimi ka kõige nõudlikuma maitse jaoks - seda toorainet hindavad Maxima klientide kõrval kõrgelt ka mitmete tipprestoranide peakokad. Nii on Kutteri sealiha hea näide sellest, et ka toidupoest ja toidupoe soodsa hinnaga võib ostja leida tõelist tippkvaliteeti.

Vajad kiirelt grillitarvikuid? Tõtta sinna, kust saad korraga kõike, mis vaja!

Kas vaim on grillimiseks valmis ning ahvatlevad maitsed välja valitud? Nüüd tuleks üle vaadata veel vaid grillimiseks vajaminev varustus.

Kui eelmise suve grill on talvel rooste läinud või vajab uuendamist-väljavahetamist mõni teine grillitarvik, säti sammud Maximasse. Kõik, mis grillimiseks vaja, leiad siit. Uuest aiamööblist süte, grillipannide ja süütevedelikuni. Ning muidugi ka grillideni.

Maximas on kevadise grillirahva ootel lai valik heade hindadega grille. Leidub väikseid, auto pakiruumi mahtuvaid niinimetatud ufo-grille ja ka suuremaid, ratastel aiagrille. BBQ-grilliahjusid, grill-suitsuahjusid, ning muidugi ka üha populaarsemaid kamado-grille. Valik on sinu!

Mida öelda lõpetuseks? Grillisõpru võib laias laastus liigitada kaheks - need, kes jäävad kindlaks juba tuntud maitsetele ning need, kes altid proovima ning katsetama uut. Kumb neist oled sina?

Mõnusat ja maitseküllast grillihooaega!

PLAANID VAHVAT GRILLIPIDU? Maxima kauplustest leiad laias valikus grillitarvikuid ning igale maitsele loodud grillitooteid. Samuti ka kõike seda, mida vajad liha kõrvale. Enne poodi minekut loe iganädalaste sooduspakkumiste kohta lähemalt Maxima kliendilehest. Maxima kauplused asuvad üle Eesti.

Jaga
Kommentaarid