Vanarahva uskumust mööda on lihavõtted isikliku rõõmu ja edu püha. Kevadine lootus ja uued plaanid vajavad tuge eelkõige hea toidu näol. Sel aastal serveeri lihavõttelaual mõnusat vahemerelist kergust. Pidusöök ei oleks täiuslik ilma väikese pasha-ampsuta, mille teeb mahlaseks nooruke ajatatud rabarber. Vaata menüüd: Tärkamisaeg

Kel süda sunnib, see teab praegusel ajal täpselt, kuhu sööma minna. Odessa Tallinna vanalinnas serveerib ehtsat Ukraina köögi maitsete oaasi.

Ukraina lemmikmagustoidud vareenikud ja sõrnikud toob lauale Merilin Siimpoeg. Vareenikuid ehk väikeseid keedu­pirukaid saad valmistada nii soolaste kui magusate täidistega. Ukrainas peetakse neid pühade söögiks ja tihti serveeritakse hapukoorega. Vana kombe kohaselt tuleb enne vareenikute sööma asumist laulda. Kusjuures vareenikute söömises peetakse isegi maailmameistrivõistlusi!

Väikeseid pontsakaid kohupiimapannkooke serveeritakse magustoiduks või hommikusöögiks. Sõrnikud maitsevad kõige paremini soojalt koos maitsva lisandiga. Kõige klassikalisem versioon on serveerida neid rammusa hapukoorega. Peale nirista ka mett, lisa marju või toormoosi.

Just praegu, vahetult enne uut saaki, on parim aeg mõelda ekstra sügavkülmiku ostmisele. Kui sul seda veel ei ole ... Milline eraldiseisev sügavkülmik hoolitseb kõige paremini selle eest, et marjad-toormoosid säiliksid? Loe: Kuidas valida sügavkülmikut?

Toksiinid. Toksiinid? Toksiinid! Nende kehast välja ajamise ümber keerleb ohtralt infot, ka eksitavat. Üks on aga kindel – maks ei ole toru, mida sa saad sidruniveega puhtaks loputada. Maksas toimuvad protsessid on palju keerukamad. Külli Holsting selgitab täpsemalt, kuidas töötab maks.

Lisaks leiad Oma Maitse aprillinumbrist veel hulganisti häid argiretsepte, suurepäraseid magustoite ning nippe ja nõuandeid, et köögis kõik kenasti õnnastuks!