19.03.2022, 08:15
Oma Maitse toimetajad võistlustules: Kihnu sai või juudi sai ehk kõige maitsvama valge saia otsinguil
(8)Vaata retsepte!
Kõik algas sellest, et kord sattusid Tuuli Mathisen ja Rita Osa juurdlema selle üle, milline ikkagi peaks olema üks õige maitsev valge sai. Mõlemal oli letti lüüa oma lemmikretsept.

Rita Osa ja Tuuli Mathisen arutavad, milline on õige sai
FOTO:
Tuuli lemmiksai valmib vanade Kihnu traditsioonide järgi ja sisaldab muna, piima ja võid. Rita sai järgib iidseid juudi traditsioone, see küpsetatakse oliiviõli ja veega ning tainasse segatakse lausa kolm muna. Tuuli retseptis läheb saiasse suhkur, Rital mesi. Kihnu sai on valmistuselt lihtsam, saiatainast küpsetatakse vormis. Juudi sai põimitakse aga kindlasti palmikuks ja küpsetatakse ahjuplaadil. Kihnu sai küpseb ahjus tunni jagu, juudi sai samas alla poole tunni. Maitselt ja tekstuurilt meenutavad mõlemad gurmeeklassi kuuluvat brioche’i.