Telefon kui ostupult – klient kiidab, asjatundja tunnustab

Skännid tooted telefoniga. Naudid kliendisoodustusi telefoniga. Maksad telefoniga. Maxima „skänni ja kõnni“ mobiilirakendusse, mis võimaldab telefoni ühtlasi ka kaupluse ostupuldina kasutada, on lisaks toodete skaneerimise funktsioonile liidetud Maxima kliendikaart ning täiesti turvaliselt saab sellega liita ka pangakaardi. Äpp näitab telefoni omanikule sooduspakkumisi, digitaalseid ostutšekke ja kliendikaardiga säästetud raha jääki. Aitab hoida silma peal kuludel ning vältida pabertšekkide kasutamist.

Maailm tunneb Eestit kui väikest, aga innovaatilist riiki ja Eesti elanikke kui uute tehniliste lahenduste suhtes alati avatud innovatsioonirahvast. Nii tabas ka Maxima uus mobiilirakendus otse kümnesse – ainuüksi esimese kahe nädalaga laaditi seda telefonidesse rohkem kui 30 000 korral, mis ületas Maxima ootused enam kui kahekordselt! Praeguseks on rakendust telefonidesse laaditud juba üle 151 000 korra. Märkimist väärt on seik, et kui Maxima klientidest suurema osa moodustavad naised, siis telefon kui ostupult on eriti populaarne meeste seas.

Maxima mobiililahenduse innovaatilisust kinnitab ka fakt, et ereda komeedina Eesti kaubandustaevasse tõusnud äpp on pälvinud Eesti Kaupmeeste Liidu aasta kaubandusteo tiitli ja jõudnud ajalehe Äripäev Best Marketingi aasta turundusteo konkursi finaali.

Innovaatilised maailmatrendid koju kätte

Maxima on esimene Eesti poekett, mis on sarnaselt innovatiivsete globaalsete jaekaubandusettevõtetega läinud kaasa moodsaimate arengutrendidega, töötades välja ostlemiseks mõeldud kontaktivaba mobiilirakenduse.

Uudse rakendusega on Eestis kätte jõudnud turvalise ja kontaktivaba poes käimise ajastu ning Maximat teatakse sellega seoses kui innovaatilist, turu olukorrale ja vajadustele kiirelt reageerivat ettevõtet. Paremat näidet kui järjekorra- ja kontaktivaba ostlemislahendus kesk COVIDi-pandeemiat oleks siinkohal ilmselt raske leida.

Maxima äpp on tasuta saadaval App Store’i, Google Play ja AppGallery äpipoodides eesti, vene ja inglise keeles. Äpi kasutamiseks tuleb rakendus vaid mõne sõrmeliigutusea alla laadida ja 21. sajandi kontaktivaba ostlemine võib alata.

Iseteeninduskassades sooritavad oma oste rohkem kui pooled Maxima kliendid. Mobiiliäpiga saab maksta nii tava- kui ka iseteeninduskassas, kusjuures Maxima iseteeninduskassades saab soovi korral arveldada ka sularahaga.

Juba on mõnes Maxima poes olemas ka eraldi äpikassad, kus ostu vormistamine kulgeb veelgi kiiremini kui iseteeninduskassas. Iseteenindus kui julge tulevikuvisioon on saanud Maxima klientide jaoks mugavaks argipäevaks. Aga kuhu maailm edasi liigub, ja kuhu liigume meie koos maailmaga?

Ostlemine tuleviku-Eestis: ei mingit kaubapiiksutamist

Eesti elanike jaoks järgmiseks suuremaks tulevikuhüppeks saab tõenäoliselt täisautomaatsete, „just walk out“ (ehk „lihtsalt võta kaup ja kõnni välja“) mugavuspoodide ilmumine siinsele jaekaubandusmaastikule.

See tähendab ostukohti, kuhu vastava telefoniäpi kasutaja võib sisse astuda, valida välja vajalikud tooted ning neid skaneerimata-piiksutamata ja nende eest maksmiseks ainsatki liigutust tegemata lihtsalt lahkuda. Kogu ostlemisega seotud tehnilise poole – ostetavate kaupade tuvastamise ning nende eest maksmise – „ajab korda“ äpp kliendi taskus lebavas mobiiltelefonis.

Ameeriklaste Amazon toimetab „just walk out“ tehnoloogiaga edukalt juba mõnda aega. Samas suunas sammuvad ka esimesed Euroopa jaekaubandusettevõtted, kelle automaatseid mugavuspoode võib siin-seal maailmas kohata. THAT Concept Store pakub rõivaid ja ilutooteid ning uutes tuultes purjetajaid leidub teisigi. Seega – esimese täisautomaatse mugavuspoe jõudmine ka Eestisse on ainult aja küsimus.

Tutvu Maxima mobiiliäpiga lähemalt, laadi see alla ja tee oma telefonist mugav ostupult SIIN. Äppi saab kasutada kõikides 83 Maxima poes üle Eesti. Leia endale lähim kauplus SIIT.

" border="0" width="1" height="1">

Jaga
Kommentaarid