Kui kaua pikk kurk külmkapis säilib? Lühike vastus: sõltub. Oleneb, mis sorti kurk on, kui värske see ostes oli ning kuidas seda hoiustatud on ja edaspidi hoiustatakse. Need faktorid mõjutavad seda, kui kaua kurk krõmpsuna püsib.

Kurki ostes pole enamjaolt teada, kui kaua see poeriiulil oodanud on. Õigesti hoiustatult kestab pikk kurk kuni kolm nädalat.

Vahet pole, kas ostsid kurgi toidupoest, turult või korjasid selle oma aiast, võiks seda hoiustada ikkagi külmkapis. Kuigi kurk ei taha külma, sobib seda hoida köögiviljadele mõeldud külmkapisahtlis. Kurk soovib niiskust, kuid mitte märga ning soojas tõmbab kurk krimpsu. Kui ostsid kurgi poest plastikkiles, siis ära eemalda seda enne, kui hakkad kurki sööma. Kui kurgil pole kilet, võiks selle panna karpi, mis on kaetud paberkäterätikuga. Köögiviljad hakkavad külmkapis n-ö higistama ja vedelik vähendab kurgi säilivust. Paberkäterätik imeb aga niiskuse endasse.

Kui kasutad salati valmistamiseks näiteks pool kurki, siis tuleks ülejäänu toidukilesse või plastikkotti pakkida ja see külmkappi panna. Selle alles jäänud poole peaks ära tarbima nädala aja jooksul, sest sealt edasi hakkab kurk pehmenema.

Siiski võib juhtuda, et olenemata sellest, kui püüdlikult kurki hoiustatakse, läheb see pingutustest hoolimata halvaks. Kurgi puhul annab halvaks minemisest aimu pehme koor. Isegi kui lõikad pehme osa ära, pole roiskunud kurgil enam sellele loomulikku magusat maitset, vaid on tunda pigem kibedust. Küll aga võib pehmest kurgist teha mahla, kuid kui näed juba hallitust, on mõistlik kurk kompostikasti visata.

NB! Kurgile ei meeldi olla kõrvuti banaanide või tsitruselistega, omavaheline keemia ei mõju kurgile hästi ja see võib minna kiiresti kollakaks. Samalaadset mõju võivad avaldada ka hapumad õunad ja tomatid. Seega hoia kurgid loetletud viljadest eraldi ja säilivus on oluliselt parem.

Allikad: Martha Stewart, grynefee.ee