Kaneelisaia saad küpsetada ka plaadikoogina, seda on tõesti lihtne valmistada. Segad vaid ained kokku, laotad taina plaadile ja nii see ahjus valmis küpsebki. Söö kohe ahju­soojalt või jahtunult toor­juustu­kreemiga. Ja ära unusta nautida kaneelisaia aroomi, millega kodu koogi küpsedes täitub.

See rabeda põhjaga kook passib eriti hästi taime- või rohelise teega.

Tainategu võtab aega 10 minutit, koogi ahjus küpsemine 30 minutit. Hoplaa! ja taldrikul on mahlane hapukasmagus kaneeli-kardemoni-hõnguline koogitükk. Tõsta soojale koogile törts vanillijäätist kastmeks sulama. Või söö niisama. Kook muutub päev-päevalt mahlasemaks.

All muretainas, millel pehmed pontsakad kaneelised õunaviilud. Neid omakorda katmas kohev hapukoore-munakate. Hambaid kõigist kihtidest läbi vajutades saad ühekorraga nii magusa kui hapu, nii krõbeda kui pehme maitseelamuse osaliseks. Isutab juba, on ju!

Ülimaitsev plaadikook valmib kiiresti ja on hea nii soojalt kui ka külmalt. Tükike pidulikku kooki sobib süüa ka järgmisel päeval.

Võiselt rabeda põhja ja koheva biskviitkatte vahel on hapukasmahlane täidis. Kas sul on sügavkülmas veel punaseid sõstraid? Siia koogi sisse sobib ka külmas hapuka maitse saav vaarikas. See plaadikook on vanaemadeaegne klassik, kus tavaliselt täidiseks rabarber.