Selles smuutis sisalduv kaer on kergesti seeditav, tasakaalustab vere kolesteroolisisaldust, aitab alandada vererõhku ja korrastab veresuhkrutaset. Kaeras sisalduv energia imendub kehas aeglaselt ja kõht püsib kauem täis.

Tee smuuti šokolaadiseks ja lisa veidi kakaod!

Smuuti on hea kerge eine, mida on organismil lihtne omastada. Kuigi paljud smuutid võluvad magusa maitsega, pea meeles, et ka liigseid kaloreid ja peidetud suhkrut on niiviisi väga lihtne saada. Seepärast vali komponente hoolega ja ära liialda magusainetega. Vedeldamiseks sobib ka lihtsalt vesi.

Maitsev, tervislik ja veel nii ilus!

Uuringud on näidanud, et kirsside söömine enne ja pärast kehalist koormust aitab lihastel taastuda ning nende funktsioone säilitada. Kirssides sisalduv melatoniin soodustab kvaliteetsemat und ning selle kaudu terve organismi taastumist. Ka kurkumis sisalduval kurkumiinil on põletikuvastane ning lihaseid ja liigeseid tugevdav toime.

Nii Kreeka jogurt kui ka spinat varustavad keha treeningul kaotatud mineraalainetega, nagu kaltsium, fosfor ja kaalium. Toitainerikas kookosvesi aitab hästi taastada organismi vedelikuvarusid.

Banaani kiudained hoolitsevad ka soolestiku tervise eest. Maapähklivõi omakorda varustab keha nii vajalike valkude kui ka tervislike küllastumata rasvhapetega.

Kõik selle smuuti koostisosad soodustavad näiteks trennijärgset taastumist. Maguskartul ehk bataat pole vahest kõige harjumuspärasem smuuti koostisosa, kuid väärib igati katsetamist. Bataat aitab taastada treeningul kaotatud glükogeeni. Nii mandlilaastud kui ka tšiiaseemned on head taimsed valguallikad. See smuuti maitseb hästi külmana. Kui külmutatud banaani pole käepärast, lisa smuutile veidi jääd.

Et smuuti ka rohkem kõhtu täidaks, siis lisa alati mõnda pähklilist või näiteks kaerahelbeid.

Kurk niisutab ja jahutab. Vitamiinid ja mineraalid hoiavad naha elastse. Münt ning laim pakuvad võrratut maitse- ja lõhnanaudingut.