Soome jõululaua ehe, kartulipudruvorm, muhiseb kõigepealt tunde 60-kraadises ahjus ja siis veel paar tundi 150 kraadi käes. Tulemus on siidjalt kreemine, karamelline ja kergelt magus. Kõrvale süüakse õrnsoolasiiga, mis soola pandud eelmisel päeval.

Silakkalaatikko  ehk räime-kartulivorm toorpeekoniga on traditsiooniline ahjuroog, mida süüakse nii argi- kui pidupäeval.
Karjala praadi, soomlaste lemmikrooga, süüakse alati pohlamoosi ja kartulipudruga.

Kartulipudrust lameleivad on krõbeda koore ja pehme kartulise sisuga. Valmivad ülikiiresti eelmisel päeval üle jäänud kartuli-pudrust.

Sametine riisipuder ja õunamahla ja kaneeliga keedetud rosinasupp on soomlaste pidulik jõulu--
hommikusöök. Selle lihtsa roaga tervitatakse jõulurahu algust.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid