40 minutiga saab valmis maitsva tomatise oahautise, mis sobib hästi nii omaette roaks kui ka lisandiks iga liha-kalaroa kõrvale.

Oad tomatikastmes

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Suvikõrvitsarullid
Autor: Dagris Punder

Lasanjest inspireeritud roog, kus pasta asemel kasutame hoopis suvikõrvitsat. Roog on maitsev nii lihaga kui ka lihata.

Suvikõrvitsarullid

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Lillkapsapihvid
Autor: Lia Virkus

Kerge ja tervislik lillkapsas on paljude lemmik. Siinne maitseõli on eksootilise vürstköömnega, aga kui võõraid maitseid pelgad, maitsesta hoopis isetehtud peterselliõliga. Viimase jaoks surista sauseguriga peeneks peotäis fpeterselli koos õliga, maitsesta soolaga. Serveerimiseks sobib hästi peeditzatziki.

Lillkapsapihvid

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Karamellistatud ahjupeedid röstitud sarapuupähklitega
Autor: Tuuli Mathisen

Ahjus magusaks küpsenud peedid sobivad hästi igale pidulauale nii kõrvalroaks kui salatisse lisamiseks.

Karamellistatud ahjupeedid röstitud sarapuupähklitega

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kõrvitsa-brokolipuder
Autor: Kairi Kuha

Putrudesse on nutikas peita selliseid köögivilju, mida sa väga ei armasta. Siin on kasutuses sibulad. See on kergesti seeditav ja mineraalainerikas kaaslane liha- ja kalaroogade juurde.

Kõrvitsa-brokolipüree

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Lillkapsariis
Autor: Paula Särekanno

Hea idee, kuidas köögivilja­portsjonit taldrikul suurendada!

Lillkapsariis

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Mesised porgandid
Autor: Dagris Punder

Valmib vähese vaevata, on tervislik ja maitsev!

Mesised porgandid

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Vormiroog lillkapsaga
Autor: Lia Virkus

Lillkapsas jääb selles vormiroas ahjus küpsedes mahlane ja maitsev. See toit on igale liha-kalaroale sobilik kaaslane.

Lillkapsavorm

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Tabbouleh
Autor: Lia Virkus

Tabbouleh on mahlane vahemereline salat, mida valmistatakse kuskussi või bulgurnisu, värske mündi ja peterselliga. Sobib hästi iga liha-kalaroa kõrvale, aga ka lihtsalt külmlauale.

Tabbouleh

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Rooskapsad tšilliga
Autor: Dagris Punder

15 minutit ja valmis!

Rooskapsad tšilliga

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Hasselbacki tomatid
Autor: Dagris Punder

Hasselbacki kartulid on Rootsist pärit klassika, siinkohal on kartuli asemel kasutatud aga hoopis tomatit.

Hasselbacki tomatid

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Bataadipüree
Autor: Tuuli Mathisen

Lihtsalt valmiv bataadipüree sobib peaaegu kõigi pearoogade juurde alates kalast kuni punaste lihadeni. Õhulisema tulemuse saavutamiseks võid püree lõpuks mikseriga kohevamaks vahustada.

Bataadipüree

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Roheline bulgur
Autor: Britt Paju

Roheline bulgur

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Vormiroog kõrvitsa ja seentega
Autor: Tuuli Mathisen

Sobib nii eraldiseisvaks roaks kui ka lisandiks liha kõrvale!

Vormiroog kõrvitsa ja seentega

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Suvikõrvitsavorm
Autor: Dagris Punder

Juustune suvikõrvitsavorm sobib hästi kartuli­vormi asemel õhtusöögiks, lisandiks või omaette toidukorraks.

Suvikõrvitsavorm

Vaata retsepti Retseptiveebist!