Retsepti autor: Lia Virkus

Maailma lihtsaim ja kuulsaim salat, mis on parim hilissuvel kodumaiste värskete tomatitega. Salat saab kauneim, kui kasutad selles eri värvi ja kujuga tomateid. Just kirsstomatid hoiavad hästi oma kuju ning annavad salatile magusust.

Vaata rohkem Retseptiveebist!

2. Ühepotipasta koorekastmes kanaga


Retsepti autor: Tuuli Mathisen

Ühepotipastad ei kandideeri küll autentsete pastaroogade nimetusele, aga mõnusaks mugavusroaks on igal juhul. Ja lihatükid jäävad sellises pastaroas palju pehmemad. Vali vaid piisavalt suur ja kõrgete äärtega pott või pann, kuhu kogu see häädus korraga podisema mahub.

Ühepotipasta koorekastmes kanaga

Vaata rohkem Retseptiveebist!

3. Ameerika õunapirukas


Retsepti autor: Dagris Punder

Õunad on väheseid kodumaiseid puuvilju, mida ka praegusel aastaajal veel vabalt saada on. Seega miks mitte küpsetada üks suurepärane õunapirukas. Tegu on ameeriklaste vaieldamatu lemmikuga, eriti just soojalt ja vanillijäätisega.

Ameerika õunapirukas

Vaata rohkem Retseptiveebist!

4. Vahemerelised feta-hakkliha­pallid tomati­kastmes


Retsepti autor: Lia Virkus

Tunne end kui Kreekas, valmistades fetajuustuga hakklihapalle. Tugeva­maitselised feta-hakkliha­pallid tomatikastmes sobivad koos riisi või spagettidega nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Kes soovib, võib fetajuustu ära jätta või asendada mõne muu juustuga.

Vahemerelised feta-hakkliha­pallid tomati­kastmes

Vaata rohkem Retseptiveebist!

5. Võirikas õunakook


Retsepti autor: Kadri Valsberg

Imelihtsalt valmiv võirikas õunakook sulatab südamed sekundiga.

Võirikas õunakook

Vaata rohkem Retseptiveebist!

6. Lillkapsa-brokoligratään


Retsepti autor: Mari-Liis Ilover

Juustune gratään on tänu kapsastele kerge, teisalt tänu juustule ja munadele parajalt toekas. Ühesõnaga täiuslik!

Vaata rohkem Retseptiveebist!

Lillkapsa-brokoligratään

7. Ahjus küpsetatud lihapallid mozzarella ja lehtkapsapestoga


Retsepti autor: Tuuli Mathisen

Lihapallid armastavad ürte, seekord annab lisamaitset aga erkroheline lehtkapsapesto ning lisaks sellele -järelküpsevad lihapallid ahjus tomatikastmes ja mozzarella-katte all.

Ahjus küpsetatud lihapallid mozzarella ja lehtkapsapestoga

Vaata rohkem Retseptiveebist!

8. Gong Bao kana


Retsepti autor: Tuuli Mathisen

Sichuani maakonna üks tuntumaid toite on Gong Bao kana, mis saanud nime ühe Quingi dünastia kuberneri järgi. Nagu suurema osa vokkpannil valmistatud toitudega, tuleks siin ettevalmistused eelnevalt ära teha, kõik ained kättesaadavasse kaugusesse asetada ja siis kiiresti mõne minuti jooksul lõpptulemus vormistada.

Gong Bao kana

Vaata rohkem Retseptiveebist!

9. Kohupiimapannkoogid täisterakaerajahuga


Retsepti autor: Britt Paju

Need valgurikkad pannkoogid sobivad ka soolase lisandiga, nagu soolalõhe või toorsink. Juurde võid pakkuda värsket salatit.

Kohupiimapannkoogid

Vaata rohkem Retseptiveebist!

10. Krevetipasta sinihallitusjuustuga


Retsepti autor: Britt Paju

15 minutit ja valmis! Ekstrakiire roog, mida näiteks ootamatutele külalistele pakkuda või kiirel argiõhtul perele valmistada.

Krevetipasta sinihallitusjuustuga

Vaata rohkem Retseptiveebist!