Õunakoogi parimad partnerid on alati olnud külm piim ja vanillijäätis. Nii ka sel korral, sest ega vanale koerale uusi trikke naljalt ei õpeta. Kui siiski, tasuks proovida maitsestamata jogurtit terakese kaneeli ja pruuni suhkruga. Sel juhul lõika koogist siilud ja määri jogurtit ­nagu võid paksult peale. Terake kaneeli ja suhkrut kõige otsa.

Vaata Raili Miku retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Ameerikapärane õunapirukas

Õunad on väheseid kodumaiseid puuvilju, mida ka praegusel aastaajal veel vabalt saada on. Seega miks mitte küpsetada üks suurepärane õunapirukas. Tegu on ameeriklaste vaieldamatu lemmikuga, eriti just soojalt ja vanillijäätisega.

Ameerikapärane õunapirukas

Vaata Dagris Punderi retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Õuna-halvaa-blondie

See karamelline kook muutub seistes mahlasemaks, seepärast võid selle valmistada juba eelmisel päeval.

Õuna-halvaab-blondie

Vaata Britt Paju retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Õuna-pisarakook kardemoniga

See on suur plaadikook, mis tänu krõbedale ja meeldivalt kardemonisele beseele maitseb just nii, nagu üks õige ja hea pisarakook maitsema peaks – lausa sulab suus.

Õuna-pisarakook kardemoniga

Vaata Lia Virkuse retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Mandli-õunakook

Krõbe muretainapõhi, palju õunu ja mõnus mandlitäidis. Maitseb hea nii samal päeval kui ka järgmisel. Pidulikul puhul paku kooki vanilli­jäätise või -kastmega – sobib hästi!

Mandli-õunakook

Vaata Lia Virkuse retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Õuna-napooleonikook

Selles krõbedas südametemurdjast napooleonikoogis ei ole kokku hoitud ei magususe ega võiga. Rikkalikku täidlust tasakaalustab hapu õunatäidis, mis on valmistatud täiesti ilma suhkruta.

Õuna-napooleonikook

Vaata Mari-Liis Iloveri retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Õuna-mustikakook

Kui korjasid hoolsalt sügavkülma mustikaid, saad needki õunakoogi sisse lisada!

Õuna-mustikakook

Vaata Kertu Lukase retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Õuna-kardemonisaiakesed

Hommikune värske õuna-kardemonisaiakeste lõhn hõljub mööda elamist ja meelitab kööki. Tee pärmitainas külmade ainetega, pane ööseks külmikusse kerkima ning küpseta saiakesed laisalt järgmisel hommikul. Vastupandamatud just soojalt. No ja kui ei kannata oodata, siis tee tainas muidugi käesooja ­piimaga ja kergita kohe. Arusaadav ju, kui saiaisu peal!

Õuna-kardemonisaiakesed

Vaata Rita Osa retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Võirikas õunakook

Imelihtsalt valmiv võirikas õunakook sulatab südamed sekundiga.

Võirikas õunakook

Vaata Kadri Valsbergi retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!

Mahlane õunakook punapeediga

Mõnusalt kaneelilõhnaline mahlane keeksilaadne kook, mille teeb hõrguks vahune toorjuustuglasuur. Kaunista kook soovi korral ahjus küpsetatud õhukeste peedi-õunakrõpsudega. Peeti selles koogis tunda pole. Ehtne vihmaste sügisõhtute maius neile, kes peavad lugu tervislikkusest.

Mahlane õunakook punapeediga

Vaata Lia Virkuse retsepti Oma Maitse Retseptiveebist!