2. Teine suur stressiallikas on paberimajandus — ajakirjad, ajalehed, uudiskirjad, pakkumiste lehed, ka tšekid või hoopis retseptiraamatud ja välja prinditud retseptid võtavad kõik väga palju ruumi ära ja vaja ei lähe neid peaaegu kunagi… Pealegi — kui mõni ajakiri saab kogemata toidupritsmetega pihta või ujutatakse kohvi või puljongiga üle, võib trükivärv tasapinnale jälje jätta ja seda ei ole hiljem üldse lihtne maha nühkida.

3. Toidunõudega on jutt sama — kui iga päev ei tarvita, leia taldrikutele, kruusidele ja kaussidele koht riiulis, kapis või sahtlis. Esiteks võtavad nad tööpinnal ruumi, teiseks määrduvad või tolmavad nad argitoimetuste käigus ära, nii et pead need enne kasutuselevõttu üle pesema. Eriti koledaks lähevad klaasid, mis rasvapritsmete läheduses pliidi ääres oma kasutuskorda ootavad. Nii et investeeri lisariiulitesse või viska kappidest muu sodi välja ja pista sinna taldrikud.

4. Suured säilitusnõud tee, kohvi, suhkru jms jaoks. Muidugi on need ilusad ja näevad nunnud välja, aga paraku käib iluga tihtipeale kaasas täielik ebapraktilisus ja need suured kobakad anumad võtavad kohutavalt palju ruumi. Juba kööki planeerides peaksid nende jaoks eraldi riiuli või kapi sisse arvestama, et nad sulle igapäevaste toimetuste tegemise ajal jalgu ei jääks.

5. Vürtside jaoks võiks samuti olla oma kapp või riiul. Kindlasti ei tohiks need jääda ahju või pliidi juurde, kust pidevalt õhkab kuuma ja niiskust, sest neid kuivatatud vürtsid kohe üldse ei talu — nad tõmbavad klompi ja maitseomadused muutuvad. Samuti ei talu vürtsid kuuma ja eredat päikesevalgust. Jahe ja pime meeldib neile palju rohkem.

6. Noad peaksid eriti just lastega peres olema turvalisuse eesmärgil kindlasti sahtlitesse ära paigutatud, et neil ei tekiks mõtteid hakata ise süüa tegema ja teravate nugadega hakkima. Tagajärjed võivad olla üpris kurvad. Teine asi on suurte kobakate spetsiaalselt nugadele mõeldud hoidikutega — need võtavad lihtsalt liiga palju ruumi. Kui oled ostnud endale kaheksa nuga mahutava hoidiku ja kasutad sellest uhkest komplektist ainult üht, siis ülejäänud võiksid ju tegelikult rahulikult jalust ära sahtlisse pista.

7. Oliiviõli tahab samuti pimedat ja kuiva kohta, vastasel juhul kipub see kiiresti kvaliteeti kaotama ja isegi rääsuma. Seega võiksid kõik oma õli- ja äädikapudelid töötasapinnalt kappi ära kolida, nii pikendad nende kasutusaega ja säilitad hea maitse.

8. Küpsised, kommid, krõpsud ja igasugused muud näksid on ju lihtsalt vastupandamatud. Kui need on kogu aeg sul silma all ja käeulatuses, siis ilmselgelt ei suuda sa end talitseda ja nii koguneb päevade ja nädalatega väga korralik ports lisakaloreid, mida peagi vöökohal ja puusadel märkama hakkad. Nii et kuigi kommikauss võib kaunis ja dekoratiivne välja näha, asenda see parem lilledega.

9. Puhastusvahendid ja toit tegelikult eriti hästi kokku ei sobi. Nõudepesuvahend ja puhastusvahendid tuleks hoida toiduainetest eraldi ja töötasapinnalt eemal.

10. Elektroonika trügib kööki järjest rohkem ja nii pole mingi ime, et leiame köögitasapindadelt näiteks sülearvuteid, kõrvaklappe, kõlareid, telefonide laadijaid või mälupulki. Arvestades, kui palju vett või muud vedelikku, kuuma õli, toidupuru jms köögis toiduvalmistamise ajal ringi liigub ja maha pudeneb, ei ole eriti mõistlik selle suure liikluse keskel hoida kergesti purunevaid ja vedelikutundlikke elektroonikaseadmeid.