Tabitha Browni praetud virsikud

Vaja läheb:
virsikuid
õli
jahvatatud kaneeli
riivitud muskaatpähklit
sidrunimahla
vahtrasiirupit
võid

Lõika virsikud tükkideks, pane koos õli ja võiga pannile praadima. Küpsemise ajal lisa maitseained: kaneel, muskaat, vahtrasiirup, sidrunimahl. Küpseta virsikud kenasti pruuniks, siis alanda kuumust ja lase kaane all pehmeks haududa. Tõsta kõrvale.

Jennifer Garneri kuulsad küpsised

Vaja läheb:
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
3 spl suhkrut
8 spl külma võid
1 suur muna
125 ml piima
1 munavalge

Valmistamine:

1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur (eelistatult köögikombainis).

Lisa külmad võitükid ja haki kiirelt peeneks, kui kasutad köögikombaini, lase viis korda 1-sekundiliste intervallidega, seejärel jätka segamist/purustamist, kuni võitükid on umbes hernesuurused.

2. Klopi muna piimaga ja sega jahusegusse, tõsta spaatliga, kuni tekivad suured klombid. Kalla segu köögilauale ning sõtku kergelt ühtleaseks.

3. Patsuta tainas ühtlaseks 15x20 cm laiuseks ja ja umbes cm kõrguseks ristkülikuks, aga ära tainast selle käigus liiga palju töötle, kuidu küpsised ei kerki. Lõika ümmarguse küpsisevormiga küpsised, aseta küpsetusplaadile, pintselda munavalgega ja riputa pisut suhkrut peale.

4. Küpseta 12-14 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Tõsta välja ja lase pisut jahtuda, lõika pooleks, täida virsikuseguga ja serveeri soojalt.