Mina valmistan lapsega koos erinevaid smuutisid ja jäätiseid, koos tehes oleme avastanud väga põnevaid uusi maitseid.
Joel Ostrat

Blendteci maailmakuulsad blenderid on võimsad koduabilised, millega saab kiirelt valmistada nii troopilisi smuutisid kui ka marinaade, samuti värsket pähklivõid, mandlipiima, täiuslikku jahu, jäätiseid ja isegi kuumi suppe.

Suppide valmistamisel kuumutab Blendtec kreemise leeme 70 kraadini ehk supp on serveerimiseks kohe valmis. Seega ei pea sa isegi köögiviljade tükeldamisega ega eelküpsetamisega vaeva nägema. Supi kuumutamiseks kasutab blender enda jääkkuumust, lisaenergiat selleks ei kulu.

Suurepärane vahend toidu valmistamiseks lastega

Kokk, restoranipidaja ja saatejuht Joel Ostrat kasutab Blendteci blendereid nii oma restoranide köökides kui ka kodus toidu valmistamisel. Läbi aastate palju erinevaid köögitarvikuid läbi proovinud Ostrat soovitab Blendtecit just selle vastupidavuse ja mitmekesisuse pärast.

„Mina valmistan lapsega koos erinevaid smuutisid ja jäätiseid, koos tehes oleme avastanud väga põnevaid uusi maitseid. Smuutid tulevad siidised, kohevad ja sellised, et isegi läbi sõela lastes ei jää sellele midagi,” räägib Ostrat ja mainib, et suureks eeliseks on Blendteci blenderite suuremõõdulised kannud – ligi kaheliitrise kannuga saab korraga teha supi või smuutid tervele seltskonnale.

Ostrat lisab, et miks peaks koju ostma mõne tarviku, mille kvaliteet on küsitav – ka kodus ei tohiks teha toiduvalmistamises järeleandmisi. „Blendteciga saab teha väga mitmekesiseid toite, põhimõtteliselt on vaid kokkaja enda kujutlusvõime siin piiriks,” selgitab Ostrat.

Võimas abiline läbi aasta

Sügisel marjade valmimise ajal on alati palju tööd neist moosi tegemisega. Tänapäevane versioon on teha marjadest toormoosi ehk marjad purustada ja kiirelt külmutada. Ostrat ütleb, et Blendtec on siin imeline abimees. Kokk oli teinud 30 kilogrammist marjadest moosi vaid poole tunniga.

Smuutid tulevad siidised, kohevad ja sellised, et isegi läbi sõela lastes ei jää sellele midagi.
Joel Ostrat

„Proua ei jõudnud nii kiiresti karpe kaanetada ja neile peale kirjutada, kui mul moos valmis,” naerab kokk. Kui juttu oli juba koos lastega kokkamisest, siis Blendteci blender on ka hea abiline lastele kokkamisel. Täpsemalt imiku- või lastetoitude valmistamisel. Saab osta korraga palju erinevat mahetoorainet, need küpsetada ja neist valmistada püreed. Sügavkülmikus säilivad sellised lisaaineteta toidud pikalt.

Kiirus ongi, lisaks võimsusele, kergelt puhastatavusele ja vastupidavusele, üks Blendteci blenderi eeliseid. Hommikul, kui niikuinii on kiire, saab blenderisse visatud munast, banaanist ja mõnest maitseainest valmistada vaid minutitega toitva „omleti”. Lisandiks marjad ja maitsestamata jogurt, tulemuseks tervislik kõhutäis ja naerul suud.

Joel Ostrati retseptid
Banaaniomlett


Läheb vaja


1 banaan

3 muna

sutsu kaneeli

Lisada võid ka ingverit, granadilli, kurkumi või mõnda muud maitseainet!


Valmistamine


Mikserda kõik toorained mõnusalt vahtu ja kreemiks. Aja pann samal ajal kuumaks, vala õli salvrätile ja hõõru sellega rasvaine ühtlaselt pannile – ära ujuta panni õliga üle, vaid kanna pannile õhuke kiht. Vala omletisegu pannile ja küpseta omletti keskmisel kuumusel 6–7 minutit, kaane all. Omletti ei pea küpsemise ajal keerama, jälgi, et omlett küpseks ühtlaselt. Serveeri maitsestamata jogurti, moosi või marjadega. Ole meeletu ja tuuni banaaniomlett enda moodi!

* * *

Kiirelt valmiv maasikajäätis

Läheb vaja

1 sl värsket sidrunimahla
450 g külmutatud maasikaid
värskeid basiilikulehti
240 ml 10% kohvikoort
80 ml magustatud kondenspiima

Valmistamine

Mikserda jäätiserežiimil ühtlaseks kreemiseks seguks. Serveeri kohe või sügavkülmuta soovitud tekstuuri saavutamiseni. Head nautimist!

* * *

Lihamarinaad

Läheb vaja

peotäis piparmünti
suurem tšillikaun (koos seemnetega)
50 ml oliiviõli
kahe laimi mahla
pool värsket pikka kurki
teelusikas mett
soola

Valmistamine

Mikserda kõik toorained ühtlaseks kokku, masseeri marinaad kanale, lase lihal pisut tõmmata ja grilli! Mõnus suveelamus garanteeritud.

Uuri lähemalt Blendtec blenderite kohta veebilehel www.blendtec.ee

Jaga
Kommentaarid