Ole teadlik! Just nii kaua säilivad avatuna erinevad kastmed ja hoidised
(2)Kuigi suuremat osa kastmetest peaks pärast avamist säilitama külmkapis, on ka mõned, mis võivad seista ka toatemperatuuril kapis, päiksevalguse eest peidus.
BBQ kaste: 4 kuud
Mesi: 2 aastat (toatemperatuuril)
Palsamiäädikas: 18 kuud
Mädarõigas: 3-4 kuud
Hoisin kaste: 3-6 kuud
Moosid, tarretised : 6-12 kuud
Ketšup, tšillikaste: 6 kuud
Kreemjad kastmed: 6-12 kuud
Šokolaadisiirup: 6 kuud
Vahtrasiirup: 1 aasta (toatemperatuuril)
Poemajonees: 2 kuud
Sinep: 1 aasta
Purgioliivid: 2 nädalat
Pesto: 3 päeva
Kurgisalat (relish): 9 kuud
Salsa: 9-12 kuud (toatemperatuuril)
Sojakaste: 1 kuu
Purgis olev pastakaste: 4 päeva
Äädikas: 2 aastat (toatemperatuuril)
Worcestershire'i kaste: 1 aasta (toatemperatuuril)
Nõuanne: järgmine kord, kui pudeli avad, märgi kleepsu või markeriga pudeli peale avamiskuupäev. Nii tead täpselt, kas kastet võib veel kasutada või tuleks see ära visata.
Allikas: Food and Wine