Peakokk õpetab: kuidas grillida krevette?
(1)Platzi peakokk Carina-Elisabeth Hade õpetab, mis nippe kasutada selleks, et krevetid jääks hõrgud ja ei küpseks üle.

Sügavkülmutatud krevettide sulatamine on oluline — sellest sõltub, kas saad hõrgud, pehmed ja kreveti maitsega krevetid või valged tombud, mis maitsevad nagu kanaliha. Kõige tüüpilisema sulatusviisi puhul ehk krevetid kaussi sulama, juhtub just see viimane, sest kogu hea maitse jääb sulatusvedelikku. Kõige lihtsam ja mugavam on sulatada krevette sõelal, nii et kogu sulamisvesi saab läbi sõela ära voolata. Nii jäävad krevetti kõik õiged maitsed alles.
1 Alati on tark krevetti enne kuumutama hakkamist pisut marineerida. Võta pooleks laimi- ja apelsinimahla (värsket, muidugi!), lase neil 10-15 minutit selles marineerida, lisa pisut pipart ja maitserohelist ka. Siis tõmbab krevett endasse palju häid maitseid ja näeb ilus värviline välja ka.
2. Kõige lihtsam on krevette grillida, kui lükkad need tiku otsa — siis saad need kottaga ümber keerata ja tulemus jääb ühtlane. Tavalisel ufogrillil võid krevetid ka fooliumi peale laduda.
3 Soola lisa alles siis, kui oled krevetid juba grillile tõstnud, muidu kuivatab sool need ära.
4 Kui oled vardad grillilt maha võtnud ja kaussi tõstnud, lisa peale tükk võid ja lase sel krevettide peale sulada, see teeb mõnusalt mahlaseks ja toob maitsed paremini esile.
5 Krevett ei talu tugevat ja pikka kuumtöötlust, sellepärast tuleb temaga tegutseda kiiresti. Kreveti puhul on väga lihtne aru saada, kui see on valmis — ta tõmbub krussi. Tavaliselt piisab, kui grillid krevette mõlemalt poolt minuti-poolteist. Peab arvestama, et ta u 30 sekundit küpseb veel edasi.
Loe peakoka nõuandeid ja soovitusi šašlõki küpsetamiseks ja vaata salatiretsepte siit: Peakoka maitsed: Carina-Elisabeth Hade kõhusõbralik jaanipäevamenüü — mitut sorti värsket salatit, suvikõrvits ja magushapud sidrunikoogikesed