Homaare saab valmistada mitmel viisil aga just suvel, just mulliga külma veini kõrvale, natuke värsket salatit koos krõbedaks röstitud viilu baguetteiga, kuumal sütel grillituna sobib homaar kõige isuäratavamalt ja millise romantilise õhkkonna selline eine veel tekitab, mmm…

Selleks, et saada suurepärane tulemus, on meil vaja kuut komponenti; esiteks võid, teiseks, tükike küüslauku, kolmandaks peterselli, neljandaks sidrunit, viiendaks homaare ja kuuendaks ehk siis kõige tähtsam – head seltskonda. Homaaride ettevalmistus on väga lihtne. Võtate värskelt külmutatud homaari, mis on eelnevalt ülessulatatud, aga miks just külmutatud, seda sellepärast, et neid ei ole eelnevalt kuidagi töödeldud ja ülessulanuna näevad välja kui äsja püütud. Lõikate homaari pikkupidi pooleks. Pesete sisikonna kraani all välja ja kõik, mis alles jääb, on põhimõtteliselt söödav. Seejärel maitsestate kergelt soola ja pipraga. Siis valmistate ette grillsöed ning niikaua, kui söed kuumenevad, saate ette valmistada maitsevõi. Maitsevõi valmistamiseks segate toasooja või kokku hakitud küüslaugu ja hakitud peterselliga, võite võisegule ka natuke sidrunit sisse pigistada, aga see on juba maitse asi.

Grillimist alustate määrides pooliku homaari liha poole kergelt maitsevõiga ja asetate liha poole grillile. Mida sulanud on või, seda lihtsam on seda homaarile määrida. Grillite mõned minutid, seejärel keerate poolikud homaarid ümber ja määrite juba kergelt küpsenud lihapoole rohke maitsevõiga. Parema läbiküpsemise jaoks võite grillile peale asetada ka kaane või fooliumi. Oluline on, et maitsevõi sulaks ilusti homaari liha sisse ja jääks homaari kesta vahele, andes kogu lihale suurepärase maitse. Kogu grillimise protseduur ei tohiks rohkem aega võtta kui kümme-viisteist minutit.

Valmis homaaridele pigistate peale sidrunit ja mõned tilgad majoneesi, soovi korral natuke hakitud tilli. Värske salat ning klaasike vahuveini, kõrvale krõbe baguette, mida paremat romantilisema eine jaoks veel soovida kui et päikeseloojangut ja meeldivat seltskonda. Head isu!

Veel retsepte leiate lehelt www.homaar.ee ja FB lehelt Sapling Seafood, ärge jätke kasutamata võimalust just sel suvel midagi põnevat katsetada!

Jaga
Kommentaarid