Vaja läheb:

500 g talle sisefileed

3-4 peeneks hakitud küüslauguküünt 2 sl rafineerimata roosuhkrut

u 50 ml viina

värsket tüümiani

värsket meresoola

oliiviõli

1 spl võid

Valmistamine:

Puhasta filee kelmetest. Sega omavahel suhkur ja sool ning veereta fileed suhkru-soola segus. Suru võimalikult palju segu liha külge.

Seejärel haki värske tüümian ja küüslauk ning sega viinaga. Kalla segu kaussi, millele on võimalik peale panna kaas, ja aseta sinna sisse talle sisefileed. Veereta fileed nii, et ta oleks üleni seguga kaetud. Pane 24 tunniks külma. Tunnike enne serveerimist tõsta toatemperatuurile. Kuumuta pann ja pane pannile oliiviõli ja või. Lase sulada. Prae sisefileed mõlemalt poolt 1 — 2 minutit. Muidugi võib selle osa teha ka grillil. Oluline on, et sisefileed üle ei küpseta, kuna seest peab liha jääma täitsa roosa. Pane enne lahti lõikamist fooliumisse rahunema\ jahtuma.

Kuusevõrseemulsioon

2 peotäit kuusevõrseid

2 spl mett

1 dl oliiviõli

Meresoola

Purusta kõik koostisosad blenderis. Kui segu jääb liialt tihke, lisa oliiviõli.

Pese mustad läätsed ning keeda soolvees. Peale keetmist loputa taas külma veega! Aseta taldrikule roheline salat, mustad läätsed, sisefilee, redise viilud ning nirista peale kuusevõrseemulsioon.

Rabarberijäätis


600-800 g rabarberit

300 g suhkrut

400 g vahukoort

200 g vett

2 — 3 lehte münti

Purusta rabarber ja münt blenderis ning sõelu mahl läbi sõela. Mahla peaks tulema 500 grammi. Natukene sõltub rabarberi kogus ka sellest, mis hetkel seda teha. Kui rabarber on juba puisem, võib kuluda ka rohkem. Kuumuta koor ja vesi ja 40 kraadi juures lisa suhkur. Lase keema tõusta. Seejärel pane peale toidukile ja jahuta jäävannil, siis ei tule koorele nö kilet peale. Lisa rabarberimahl. Kalla segu jäätisemasinasse ning valmista jäätis vastavalt jäätisemasina juhisele. Kui masinat pole, pane segu karbiga sügavkülma ja sega iga 30 minuti järel.