Veziko ütleb, et kui tema on köögis pigem eksperimenteerija, on ema retseptipõhisem, kuid maitseainetest suudab ema kasutada selliseid, mille nimesid mees isegi ei tea. Ise kasutab ta maitseainetest peamiselt ainult soola ja ülejäänud nüansid üritab saavutada komponentidega. Särtsu andmiseks kasutab ta aga tihtipeale mett ja sidrunit.

Lapsena ei armastanud Veziko jahu ja munaga praetud räime ega söö neid praegugi, ent ootamist väärt on tema jaoks ema tehtud Napoleoni kook, mida ema ikka pidupäevadeks valmistanud on.

Ellu on ta ema põlletaskust kaasa võtnud klassikalise munasousti retsepti.

Alen Veziko ema munasoust:

300 g maasuitsusinki
4 talumuna
0,5 liitrit piima
1 kuhjaga supilusikas jahu
Maitsesta soolaga

Lõika singikuubikud ja prae need pannil. Seejärel klopi munad soolaga ja lisa piim ning jahu, sega. Kalla segu pannile ning oota pidevalt segades, kuni soust keema läheb.

Keeda juurde talukartul ja serveeri. Kõrvale sobib suurepäraselt kurgi ja tomati salat.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid