Esiteks tuleb tavapesu pesta maksimaalselt 40 kraadiga, kuumem temperatuur võib õrnemaid kangaid rikkuda. Aga 40 kraadi juures pisikud ja bakterid ei hävi! Pigem lendavad nad siis rõõmsasti särkidele-kleitidele külge ja klammerduvad sinna ning nii võtad masinast välja hullemal juhul veel rohkem määrdunud pesu kui sinna sisse pistsid, vahendab Southern Living.

Selleks, et kõik köögitegelased rätikutelt häviks, on vaja vähemalt 60 kraadi, kui võimalik, siis isegi veel kangemat kuumust. Loe hoolega infot oma köögirättide siltidelt ja talita nende järgi.

Köögirätikuid tuleks vahetada ideaalis iga paar päeva järel, aga kindlasti vähemalt kord nädalas. Muidu pühid oma puhtaid käsi ja nõusid pisikupessa.

Kui rätik saab pärast nõude kuivatamist niiskeks või pühid sellega kokku klaasist maha loksunud piima, aga kohe ei ole plaanis pesu pesta, ära viska seda masinasse hapnema, vaid jäta sellisesse kohta, kus see saab ära kuivada. Soojas ja rõskes pesumasinas mitu päeva vedeledes tekib rätikusse ja kõikidesse teistesse sellega kokku puutuvatesse riietesse vastik bakteripesa.

Eriti räpased ja määrdunud rätikud tuleks enne masinasse panemist kindlasti üle loputada või puhtaks raputada, et toidujäänused masinasse ei jõuaks. Masin neid lahustada üldjuhul ei suuda ning lisaks ristsaastumisele võivad need ka ummistuse tekitada.

Ainus erand, mil tõesti on enamvähem aktsepteeritud köögirätikut koos teiste rõivastega pesta, on puhul, kui oled rätti kasutanud ainult seebiga pestud käte kuivatamiseks ning tööpindade ja mustade nõudega sel kokkupuudet olnud pole.

Muide, kas teadsid, et käte ja nõude jaoks peaks köögis olema kindlasti eraldi rätikud? Kas sul on? Kui veel mitte, siis on nüüd viimane aeg ka see reegel oma köögis sisse seada, et pisikute levimise oht miinimumini viia.