Vaja läheb

tuunikalasteiki paksusega u 2–3 cm

rukolat

kirsstomateid

Džiugase juustu

oliiviõli

sidrunimahla

soola

pipart

soovi korral ciabatta’t

Tee nii

Tõsta tuunikalasteik umbes kaks tundi enne valmistamist toasooja.

Kõigepealt valmista salat. Aseta rukola kaussi. Lõika kirsstomatid pooleks või neljaks ja lisa rukolale. Riivi Džiugase kõvajuust (Liina riivib osa peene ja osa jämedama riiviga, siis annab peenem osa salatile ühtlaselt maitset ja suuremad tükid on mõnustalt hamba all tunda) ning lisa salatile. Nüüd nirista peale oliiviõli ja sidrunimahl ning sega salat kergelt läbi.

Kuumuta pann tuliseks. Puista steigi mõlemale poolele soola ja pipart. Nirista ka mõlemale poolele oliiviõli ja „masseeri” pinnad kergelt üle. Aseta steik pannile. Prae mõlemat poolt olenevalt steigi paksusest umbes 1,5–2,5 minutit, nii et steigi külge vaadates alumine pool ehk 1/3 steigist muutub valkjaks/küpseks. Seejärel pööra steik teistpidi ja prae ka teine pool 1/3 ulatuses küpseks. Keskmine kolmandik peaks jääma toores, siis on kala saavutanud oma õige küpsusastme.

Tõsta steik salati juurde taldrikule, nirista peale veel pisut oliiviõli ja sidrunimahla. Soovi korral serveeri koos ciabatta-viiluga. Naudi!

Kuidas Liina enda rooga valmistas, seda vaata videost.