Tuletame meelde, et igaüks saab anda hääle oma lemmikvilja poolt kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse igal nädalal välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!

Aasta lemmikvilja valimisel hindab lisaks rahvale vilju ka auväärne žürii, kuhu kuuluvad toidublogija Mari-Liis Ilover, toitumisterapeut Külli Holsting ja treener Mihkel Vabrit. Järgmiste nädalate jooksul jagavad žüriiliikmed oma lemmikretsepte ning soovitusi, kuidas kevadel rohkem liikuda ja paremini toituda.

Kihiline kirsimagustoit kohupiimaga

Hea magustoidu tegemine ei pea olema keeruline. Kõik on lihtsamast lihtsam: keeda külmutatud kirssidest kaste, vahusta koor kohupiimaga, lao mõlemad kihiti magustoidupokaalidesse ja võibki maiustama asuda! Värske ja mahlakas kirsilisand annab pehmele kohupiimakreemile mõnusa kontrasti ning kuna kirsid ja šokolaad on teada-tuntud maitsete paar, võiks sellelegi magustoidule lisada i-le täpiks veidi riivitud šokolaadi. Kui soovid, võid šokolaaditükikesi peita ka magustoidu sisse kihtide vahele. Retseptist jätkub neljale maiasmokale.

Kirsikastme jaoks vajad:
• 3 sl suhkrut;
• 1 sl vett;
• 200 g Härmavilja külmutatud kirsse;
• 1 sl maisitärklist.

Kreemi valmistamiseks võta:
• 2 dl 35% koort;
• 200 g kohupiima;
• 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut;
• 3 sl suhkrut;
• lisaks riivitud tumedat või piimašokolaadi.

Kirsikastme tegemiseks kuumuta väikeses potis vesi suhkruga keema ja lisa külmutatud kirsid. Kirsse ei ole tarvis eelnevalt sulatada. Keeda paar korda segades umbes 10 minutit, kuni kõik kirsid on sulanud. Tõsta paar supilusikatäit kirsivedelikku potist väiksesse kaussi ja sega maisitärklisega. Vala tärklisesegu potti tagasi ja lase segades kirsikastmel korraks keema minna. Kui on tunne, et kaste läks liiga paksuks, võid vedeldada vähese veega. Lase täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor kohupiima ja suhkruga. Tõsta magustoidupokaalidesse või väikestesse kaussidesse kihiti kohupiimakreemi ja kirsikastet. Kaunista riivitud šokolaadiga. Head isu!

Ära unusta anda oma häält aasta lemmikvilja valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse igal nädalal välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!

Jaga
Kommentaarid