Oma ergutavate ja soojendavate omaduste tõttu on kaneelil oluline koht Hiina ja India meditsiinis, kus seda tuntakse külmetushaiguste leevendajana ja vereringe ergutajana. Ta kutsub esile higistamist, mistõttu võib ta aidata palaviku alandamisel. Lisaks kasutatakse kaneeli iivelduse, oksendamise ja kõhulahtisuse puhul.

Hiina meditsiinis on ingverit kasutatud aastatuhandeid kõhuvalu, kõhulahtisuse, iivelduse, koolera, verejooksude, reuma ja hambavalu raviks, tema põletikuvastased omadused on laialt teada.

Tänu muskaatpähkli tugevatele antiseptilistele omadustele on häid tulemusi saadud ka suuhügieenis. Lisaks võib sellest abi olla maksakahjustuste puhul. Hiina meditsiinis on muskaatpähklit juba ammu kasutatud seedeprobleemide korral. Lisaks tuntakse seda loodusliku valuvaigistina ning talle omistatakse ajurveda meditsiinis ärritusevastaseid, und soodustavaid ja vereringet parandavaid omadusi.

Ananass aitab vähendada kehas olevaid põletikke ning on abiks ka seedeprobleemide korral. Ananassis sisalduv ensüüm bromelaiin toimib kudedes loodusliku põletikuvastase ainena. Seetõttu vähendab see kehas põletikuliste häiretega seotud valu.

Ja kui sa kõik need imelised ained kokku segad, saadki tulemuseks võrratu tervisesegu!

Vaja läheb:

200 g külmutatud ananassikuubikuid

1 väike porgand

1 spl vahtrasiirupit

1/4 tl ingveripulbrit

1/4 tl kaneeli

näpuotsaga riivitud muskaatpähklit

200 ml piima (võib kasutada ka taimset)

Pane kõik ained blenderisse ja surista ühtlaseks. Vala klaasi ja naudi!