Söö nagu staar: printsess Diana lemmikud täidetud paprikad
(10)Aga süüa teha ta ise ei osanud ega viitsinud. Printsessi isiklik kokk Darren McGdary meenutas, kuidas ta pidi Diana toidu juurde isegi selle üles märkima, mitu minutit konkreetne roog mikrolaineahjus soojendamist vajab. Lemmiktoiduks olid Dianal koka sõnul rosinatega saiavorm ning täidetud paprikad. Viimaste retsepti täna teieni toomegi.
Vaja läheb:
4 paprikat
oliiviõli
1 sibul
120 g šampinjone
1 väike suvikõrvits
0,5 tl kuivatatud punet
soola, pipart
2 tomatit
180 g keedetud riisi
1 dl vett
0,5 puljongikuubikut
4 viilu krõbedaks praetud ja tükeldatud peekonit
1 spl värsket basiilikut
2 spl riivitud parmesani
100 g mozzarellat
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika paprikatel sabaga ots maha ja tee paprikad seest puhtaks. Pane ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja küpseta 25 minutit. Võta välja ja lase jahtuda.
2. Kalla paprikatest plaadile jäänud õli pannile, lisa sinna hakitud sibul, seened, suvikõrvits ja pune. Maitsesta soola ja pipraga ning hauta pehmeks. Lisa tomatid, riis, vesi ja puljongikuubik, jäta viieks minutiks podisema. Maitse ja kui vaja, lisa maitseaineid.
3. Viimaks lisa peekon, basiilik ja mozzarella ning jaga segu paprikate vahel. Puista peale parmesani ning tõsta kogu kupatus veel umbes 15 minutiks ahju, kuni juust peal sulama hakkab.