2. Kui tahad krõbedaid prae- või friikartuleid, ei tohi neid kohe koorimisjärgselt pannile visata, vaid neid tuleks vähemalt pool tundi külmas vees leotada, seejärel kuivatada ja alles siis küpsetama hakata. See tagab mõnusalt krõbeda ja restorani kvaliteediga roa.

3. Kooki või keeksi küpsetades ei tohiks tegelikult panni või küpsetusvormi ääri võiga määrida. Sel moel küpseb ja kerkib kook ebaühtlaselt — keskelt paisub, äärtest vajub.

4. Küüslauku tuleks enne toidu sisse panemist noaga pisut muljuda, et keemilised reaktsioonid saaksid tekkida ja vallandada kõik küüslaugus olevad superained.

6. Riis tuleb enne keema panemist kindlasti üle loputada Meenutame põhitõdesid: kuidas keeta maitsvat riisi, mis ei kleepu potis kokku?

7. Iga toidugrupi jaoks peaks ristsaastumise vältimiseks olema erinev lõikelaud. Köögivilju ei tohiks hakkida samal laual, kus oled hetk tagasi liha kloppinud. Paljudes restoranides on näiteks kasutusel värvisüsteem:
Sinine lõikelaud — mereannid
Punane — toores liha
Pruun — küpsetatud liha
Roheline — puu- ja köögiviljad
Kollane — toores linnuliha
Valge — piimatooted ja leib

8. Igal juhul tuleb kõik ehted käte küljest enne söögi valmistamist eemaldada. Ei piisa ainult kätepesust — bakterid ja pisikud ei tule sõrmuste ja käevõrude küljest niisama lihtsalt maha ning võivad toidu sisse pugeda ja sel viisil palju halba teha.

9. Loorberileht tuleks toidule lisada keemise lõpus ja umbes 10ks minutiks. Kui ta kauem supi sees istub, muudab ta toidu kibedaks, seega võta need aromaatsed lehekesed kindlasti välja, ära jäta neid potti vedelema.